Φτιάξτε λαχταριστά μακαρόνια ολικής, με μανιτάρια, σάλτσα κρέμα, καρύδια και ελάχιστα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια απλή και εύκολη συνταγή, που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Ωστόσο, αν δεν θέλετε να φ…
Φτιάξτε λαχταριστά μακαρόνια ολικής, με μανιτάρια, σάλτσα κρέμα, καρύδια και ελάχιστα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια απλή και εύκολη συνταγή, που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Ωστόσο, αν δεν θέλετε να φάτε μακαρόνια, δείτε εδώ μια συνταγή για μπιφτέκια.
- 300 γρ. στριφτό μακαρόνι ολικής αλέσεως
- 250 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 1 κ.σ. βούτυρο με γεύση γιαουρτιού
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ή 2 κουτιά κρέμα γάλακτος από σόγια (Άλπρο), εγώ έβαλα 1
- Λίγα χοντροκομμένα καρύδια
- Παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι, πιπέρι
- Σε ένα αντικολλητικό, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και αμέσως τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για να σοταριστούν καλά για αλλά 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
- Ταυτόχρονα, μέχρι να ετοιμαστεί η σάλτσα μας, βράζουμε τα μακαρόνια στον χρόνο τους
- Μόλις βράσουν τα μακαρόνια, προσθέτουμε λίγο από το ζουμί τους στο τηγάνι με τη σάλτσα μας. Μόλις δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγη παρμεζάνα και καρύδια!
Πηγή: cookpad.com
Μακαρόνια με σάλτσα καρότου
Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια απλή, λαχταριστή και… διαφορετική συνταγή. Φτιάξτε μακαρόνια με σάλτσα καρότου και θα μας θυμηθείτε, καθώς είμαστε σίγουροι ότι το συγκεκριμένο φαγητό θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φάτε μακαρόνια, δείτε εδώ μια συνταγή για σπανακόπιτα.
- 5-6 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι λευκό κομμένο σε φέτες λεπτές
- 1/2 κγ κουρκουμά
- 1 κγ πάπρικα
- 1/2 κγ τοματοπελτές
- 50 ml κρασί λευκό (προαιρετικά)
- 500 ml ζωμό λαχανικών
- 1 κ.σ βούτυρο
- Μαϊντανό (προαιρετικά)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι πιπέρι
- Τριμμένη παρμεζάνα
- Μακαρόνια
- Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες καθαρίζουμε και προσθέτουμε ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου, αλάτι, λάδι, πιπέρι και φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
- Στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, κάπου στα 8 λεπτά να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε έπειτα στο τηγάνι κουρκουμά και πάπρικα, τσιγαρίζουμε ελαφρώς να βγάλουν το άρωμα τους, προσθέτουμε τοματοπελτε, τσιγαρίζουμε επίσης να φύγει η πικρή γεύση.
- Προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε να φύγει το αλκοόλ.
- Μόλις δούμε ότι είμαστε εντάξει με το κρασάκι, προσθέτουμε τον πολτό του καρότου, ανακατεύουμε ένα λεπτό και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό με τον κύβο λαχανικών.
- Μόλις βράσουν τα μακαρόνια τα προσθέτουμε στη σάλτσα με ένα ποτηράκι νερό απ’ τα μακαρόνια, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και έτοιμο.
Πηγή: cookpad.com
Μακαρόνια με φέτα και ντοματίνια
- 1 μεγάλο κομμάτι φέτα
- 1 πακέτο ντοματίνια
- Λάδι
- Ρίγανη
- Σκόρδο
- Ότι μακαρόνια θέλετε
- Βάζουμε σε πυρέξ τα ντοματίνια, τη φέτα και ρίχνουμε λάδι, ρίγανη και αν θέλουμε σκόρδο, είτε σκόνη είτε σκελίδα.
- Ψήνουμε στους 200 για 30 λεπτά.
- Βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να ψηθεί η φέτα με τα ντοματίνια. Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο και με ένα πιρούνι τα λιώνουμε και τα ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο μείγμα, ανακατεύουμε και είναι έτοιμο. Μπορείτε να τα σερβίρετε και με βασιλικό.