Τυρόπιτα… κολασμένη με πιπεριές Φλωρίνης


    Θέλετε να φτιάξετε μια τυρόπιτα διαφορετική από τις υπόλοιπες, απολαμβάνοντάς την ανάμεσα στα γεύματά σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια συνταγή με πιπεριές Φλωρίνης, που θα σας τρελάνει.Αν, …


    Θέλετε να φτιάξετε μια τυρόπιτα διαφορετική από τις υπόλοιπες, απολαμβάνοντάς την ανάμεσα στα γεύματά σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια συνταγή με πιπεριές Φλωρίνης, που θα σας τρελάνει.

    Αν, όμως, προτιμάτε κάποια γλυκιά συνταγή, τότε σας προτείνουμε ένα εξαιρετικό… μαμαδίστικο δίχρωμο κέικ.

    Τυρόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης

    Υλικά

    • 6 φύλλα κρούστας
    • 300 γραμμάρια φέτα
    • 300 γραμμάρια ανθότυρο
    • 200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
    • 2 πιπεριές Φλωρίνης
    • Λάδι
    • Πιπέρι
    • 1 κούπα γάλα

    Εκτέλεση

    • Σ’ ένα μπολ αναμειγνύουμε την φέτα, το ανθότυρο και την κεφαλογραβιέρα -όλα σε τρίμματα- και την πιπεριά σε κομματάκια.
    • Προσθέτουμε ακόμα το πιπέρι, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
    • Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι και απλώνουμε το πρώτο φύλλο, το οποίο αλείφουμε με λάδι κι από πάνω βάζουμε και το δεύτερο φύλλο τσαλακωμένο.
    • Ρίχνουμε σταγόνες λαδιού στο τσαλακωμένο φύλο και ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος με τα τυριά.
    • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας.
    • Τυλίγουμε τις γωνίες προς τα μέσα και λαδώνουμε το πάνω μέρος του τελευταίου φύλλου και ρίχνουμε στο τέλος λίγες σταγόνες νερό για να γίνει πιο τραγανό το φύλλο.
    • Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
    • Ρίχνουμε στο τέλος το γάλα πάνω από τα φύλλα.
    • Την ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά.

    Εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα σουφλέ

    Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια λαχταριστή και παράλληλα γρήγορη συνταγή. Φτιάξτε τυρόπιτασουφλέ με ελάχιστα υλικά. Είμαστε σίγουροι, ότι θα εντυπωσιαστείτε με αυτή τη συνταγή.

    • 300 γρ φέτα
    • 300γρ γραβιέρα
    • 300 γρ κασέρι
    • 5 αυγά
    • 60 γρ. βούτυρο
    • 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
    • 5 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • Βάζετε το γάλα πάνω στη φωτιά να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία.
    • Μόλις πάρει βράση κατεβάζετε και ρίχνετε το σιμιγδάλι.
    • Ξαναβάζετε στη φωτιά κι ανακατεύετε μέχρι να πήξει.
    • Ρίχνετε και το βούτυρο.
    • Χτυπάτε τα αυγά και τα τριμμένα τυριά και τα ρίχνετε στο μίγμα, αφού αφήσετε λίγο να κρυώσει.
    • Αλατοπιπερώνετε με σύνεση αφού δοκιμάσετε γιατί τα τυριά είναι ήδη αλμυρά.
    • Ψήνετε στους 190 για 1 ώρα περίπου.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά