Θέλετε να φτιάξετε μια τυρόπιτα διαφορετική από τις υπόλοιπες, απολαμβάνοντάς την ανάμεσα στα γεύματά σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια συνταγή με πιπεριές Φλωρίνης, που θα σας τρελάνει.Αν, …
Θέλετε να φτιάξετε μια τυρόπιτα διαφορετική από τις υπόλοιπες, απολαμβάνοντάς την ανάμεσα στα γεύματά σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια συνταγή με πιπεριές Φλωρίνης, που θα σας τρελάνει.
Αν, όμως, προτιμάτε κάποια γλυκιά συνταγή, τότε σας προτείνουμε ένα εξαιρετικό… μαμαδίστικο δίχρωμο κέικ.

Υλικά
- 6 φύλλα κρούστας
- 300 γραμμάρια φέτα
- 300 γραμμάρια ανθότυρο
- 200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- Λάδι
- Πιπέρι
- 1 κούπα γάλα
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μπολ αναμειγνύουμε την φέτα, το ανθότυρο και την κεφαλογραβιέρα -όλα σε τρίμματα- και την πιπεριά σε κομματάκια.
- Προσθέτουμε ακόμα το πιπέρι, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι και απλώνουμε το πρώτο φύλλο, το οποίο αλείφουμε με λάδι κι από πάνω βάζουμε και το δεύτερο φύλλο τσαλακωμένο.
- Ρίχνουμε σταγόνες λαδιού στο τσαλακωμένο φύλο και ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος με τα τυριά.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας.
- Τυλίγουμε τις γωνίες προς τα μέσα και λαδώνουμε το πάνω μέρος του τελευταίου φύλλου και ρίχνουμε στο τέλος λίγες σταγόνες νερό για να γίνει πιο τραγανό το φύλλο.
- Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
- Ρίχνουμε στο τέλος το γάλα πάνω από τα φύλλα.
- Την ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά.
Εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα σουφλέ
Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια λαχταριστή και παράλληλα γρήγορη συνταγή. Φτιάξτε τυρόπιτα… σουφλέ με ελάχιστα υλικά. Είμαστε σίγουροι, ότι θα εντυπωσιαστείτε με αυτή τη συνταγή.
- 300 γρ φέτα
- 300γρ γραβιέρα
- 300 γρ κασέρι
- 5 αυγά
- 60 γρ. βούτυρο
- 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
- 5 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
- αλάτι
- πιπέρι
- Βάζετε το γάλα πάνω στη φωτιά να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία.
- Μόλις πάρει βράση κατεβάζετε και ρίχνετε το σιμιγδάλι.
- Ξαναβάζετε στη φωτιά κι ανακατεύετε μέχρι να πήξει.
- Ρίχνετε και το βούτυρο.
- Χτυπάτε τα αυγά και τα τριμμένα τυριά και τα ρίχνετε στο μίγμα, αφού αφήσετε λίγο να κρυώσει.
- Αλατοπιπερώνετε με σύνεση αφού δοκιμάσετε γιατί τα τυριά είναι ήδη αλμυρά.
- Ψήνετε στους 190 για 1 ώρα περίπου.