Λαχταριστή στριφτή τυρόπιτα με αποξηραμένα σύκα και πράσινο πιπέρι


    Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με μία λαχταριστή τυρόπιτα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Τα τυριά της πίτας δένουν άψογα με τα αποξηραμένα σύκα, ενώ το πράσινο πιπέρι προσθέτει ένταση, …


    Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με μία λαχταριστή τυρόπιτα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Τα τυριά της πίτας δένουν άψογα με τα αποξηραμένα σύκα, ενώ το πράσινο πιπέρι προσθέτει ένταση, και κάνει τη γεύση της ακόμα πιο ιδιαίτερη.

    Δοκιμάστε τη!

    Δείτε επίσης: Τυρόπιτα express: Λαχταριστή συνταγή με υλικό-έκπληξη – Έτοιμη σε 15′

    • 800 γρ. φύλλο κρούστας (16-18 φύλλα)
    • 400 γρ. τυρί τελεμέ
    • 450 γρ. μυζήθρα
    • 200 γρ. τυρί κασέρι
    • 6 σύκα αποξηραμένα
    • 1 σφηνάκι τσίπουρο ή ρακή
    • 8 φύλλα μέντα ψιλοκομμένη
    • 3 αυγά
    • 80 γρ. γιαούρτι
    • 10 κόκκους πιπέρι πράσινο σπασμένο στο γουδί
    • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
    • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο

    Λαχταριστή στριφτή τυρόπιτα με αποξηραμένα σύκα και πράσινο πιπέρι

    Βήμα 1

    Σε ένα μικρό μπολ με νερό και 1 σφηνάκι τσίπουρο ή ρακή βουτάμε τα αποξηραμένα σύκα για μισή ώρα ώστε να μαλακώσουν και μετά τα κόβουμε σε καρεδάκια. Βάζουμε σε μεγάλη μπασίνα τον τελεμέ και τον σπάμε με τα χέρια μας. Τρίβουμε το κασέρι και σπάμε και τη μυζήθρα σε χοντρά κομμάτια, προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μέντα, τα αυγά, το σπασμένο πιπέρι και τα ψιλοκομμένα σύκα. Ανακατεύουμε το μείγμα πολύ καλά και ραντίζουμε με λίγο ε.π. ελαιόλαδο.

    Βήμα 2

    Ανοίγουμε στον πάγκο τα φύλλα κρούστας κάθετα, βάζουμε 3 κουταλιές από το μείγμα στην άκρη και πιάνουμε διπλό φύλλο και το τυλίγουμε σε ρολό, ενώ τα έχουμε ραντίσει με λιωμένο βούτυρο και ελαιόλαδο. Σε βουτυρωμένο ταψάκι 35 εκ. σχηματίζουμε σπείρα και συνεχίζουμε έως ότου γεμίσουμε το ταψάκι χωρίς να τα στριμώχνουμε πολύ. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια στο τέλος με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50´-60΄ μέχρι να έχουμε χρυσαφένιο χρώμα.

    Πηγή: olivemagazine.gr

    Περίσσεψε ψωμί; Ζουμερή τυρόπιτα χωρίς φύλλο με μυζήθρα και γιαούρτι

    Τυρόπιτα: Σας έχει περισσέψει ψωμί και δεν θέλετε να το πετάξετε αλλά δεν ξέρετε και τι να το κάνετε; Σας έχουμε μία πεντανόστιμη και πολύ εύκολη συνταγή για να το αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο.

    Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να φτιάξετε και άλλη μια συνταγή για τυρόπιτα… στο πιτς φυτίλι με όσα τυριά θέλετε – Το μυστικό είναι στο φύλλο.

    Υλικά

    • Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας
    • Αυγά 5
    • Γιαούρτι 200 γραμμάρια στραγγιστό
    • Ηλιέλαιο 1 ποτηράκι του κρασιού
    • Μπέικιν Πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
    • Μπαγιατικο Ψωμι 500 γρ σε ψίχουλα
    • Μυζήθρα 1 χούφτα
    • Πιπέρι 1 πρέζα
    • Φέτα 300 γραμμάρια χοντροκομμένη
    • Κεφαλοτύρι λίγο

    τυρόπιτα χωρίς φύλλο

    Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε μία εύκολη τυρόπιτα από μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς φύλλο, με γιαούρτι, φέτα και μυζήθρα. Γίνεται πεντανόστιμη και δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τις υπόλοιπες! Δοκιμάστε την ένα απόγευμα και θα δείτε πόσο θα την λατρέψει όλη η οικογένεια, και ειδικά τα παιδάκια σας!

    Εκτέλεση

    • Στο δυνατό του φούρνου έβαλα ένα ταψάκι 32αρι με τρεις κουταλιές σούπας ελαιόλαδο να κάψει.
    • Στο μεταξύ σε ένα μπολ με αυτή την σειρά χτύπησα τα αυγά, το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το μπέκιν, το μπαγιάτικο ψωμί σε ψίχουλα, την μυζήθρα, μία πρέζα πιπέρι, και την φέτα χοντροκομμένη.
    • Έβγαλα το ταψάκι από το φούρνο έριξα το μείγμα μέσα και άρχισε να τσιρίζει ως συνήθως στο καuτό λάδι.
    • Το έστρωσα, έριξα και από πάνω λίγο κεφαλοτύρι και το έβαλα στο φούρνο στους 180 βαθμούς να ψηθεί για μισή ωρίτσα.

    Θα ξετρελαθείτε: Τυρόπιτα φωλιά με αρσενικό Νάξου και άλλα 2 τυριά

    Το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια λαχταριστή συνταγή. Φτιάξτε τυρόπιταφωλιά με αρσενικό Νάξου, φέτα, ανθότυρο, μπεσαμέλ και θα μας θυμηθείτε. Πρόκειται για μια συνταγή που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φτιάξετε τυρόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή για μακαρονάδα με σάλτσα τυριών.

    • 8 φύλλα χωριάτικα για πίτες
    • 300 γρ ανθότυρο
    • 200 γρ. φέτα
    • 200 Γρ αρσενικό Νάξου χλωρό ή καλή γραβιέρα
    • 2 αβγά
    • Ελαιόλαδο
    • 500 γρ γάλα
    • 1 1/2 φακελάκι έτοιμο μείγμα για μπεσαμέλ

    undefined

    • Στρώνουμε δυο φύλλα στο ταψί μας και τα υπόλοιπα 6 τα κόβουμε σε στενόμακρες λωρίδες και τα τσαλακώνουμε στο χέρι μας να γίνουν σαν μικρές μπάλες και βάζουμε την μια δίπλα στην άλλη και καλύπτουμε όλο το ταψί και περιχύνουνε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180 για 15 λεπτά.
    • Σε βαθύ σκεύος φτιάχνουμε την μπεσαμέλ με το 1/2 γάλα, κατόπιν βάζουμε τα τυριά, τα αβγά και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά γίνει μια ωραία γέμιση….
    • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο ρίχνουμε την γέμιση από πάνω και ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά.

    Πηγή: cookpad.com

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά