Μπιφτέκια με πατάτες φούρνου λεμονάτες


    Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια λαχταριστή συνταγή. Φτιάξτε ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια με πατάτες φούρνου λεμονάτες. Επίσης, δείτε την συνταγή για αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου με παρμεζάνα!Το …


    Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια λαχταριστή συνταγή. Φτιάξτε ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια με πατάτες φούρνου λεμονάτες. Επίσης, δείτε την συνταγή για αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου με παρμεζάνα!

    • 4 μεριδες
    • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (για τον κιμά θέλουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,1 σκόρδο ψιλοκομμένο, φρυγανιά,1 αυγό λίγο γάλα,αλάτι,πιπέρι)
    • 6 τεμάχια πατάτες
    • 3 τεμάχια ντομάτες
    • Αλάτι,πιπέρι
    • 1 δαφνοφυλλο
    • 1/2 κύβο λαχανικών
    • 1 λεμόνι
    • Ελαιόλαδο
    • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

    Μπιφτέκια με πατάτες φούρνου λεμονάτες

    1. Πλάθουμε τον κιμά μπιφτέκια κ τα βάζουμε στο ψυγείο για λίγο μέχρι να σφίξουν λιγο
    2. Πλένουμε τις πατάτες τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε στα 4 ανάλογα την πατάτα
    3. Προσθέτουμε τις ντομάτες το ίδιο κομμενες
    4. Προσθέτουμε το μείγμα με το λεμονι τον κύβο λαχανικών κ το σκορδο κ το λάδι κ ανακατεύουμε όλα μαζί
    5. Προσθέτουμε τα μπιφτέκια κ ψήνουμε στους 180 για 50 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας

    Μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι!

    Το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια λαχταριστή και εναλλακτική συνταγή. Φτιάξτε μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι. Πρόκειται για μια εξαιρετική πρόταση, σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε αποτοξίνωση! Ωστόσο, αν δε σας αρέσει αυτή η συνταγή, δείτε εδώ πώς να φτιάξετε ρολά με ζαμπόν και τυρί.

    • 1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα
    • 1 καρότο
    • ½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
    • 3 μικρές πατάτες
    • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
    • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
    • 7 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
    • ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο
    • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

    Μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι!

    • Μουλιάζουμε από το βράδυ τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.
    • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να λιώνουν με το πιρούνι.
    • Χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά μαζί με τα μπαχαρικά και με 1-2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά. Αφού κρυώσει το μείγμα, εκτός ψυγείου, με ελαφρά αλευρωμένες παλάμες, πλάθουμε κεφτεδάκια με τα χέρια μας και τα περνάμε πάλι από τη φρυγανιά.
    • Τα βάζουμε σε λαδόκολλα στο ταψί και στο φούρνο στο γκριλ στους 200 °C για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο.

    Εξαιρετική επιλογή για νηστεία ή και χορτοφάγους. Χαμηλά σε θερμίδες, άνετα μπορεί να αποτελέσει συνοδευτικό (σε μικρή ποσότητα) κάποιας πηγής πρωτεΐνης (κρέας, ψάρι, θαλασσινό). Αν κανείς το θέλει ως κύριο, κόψτε και λίγη σαλάτα δίπλα.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά