Ένας από τους πιο γνωστούς food bloggers, ο Gabriel Nikolaidis, δηλώνει ξετρελαμένος με ένα συγκεκριμένο γλυκό ψυγείου που ονομάζεται Dulce de Leche! Θέλει ζαχαρούχο γάλα και 3 ακόμα υλικά.Αν ψάχνετε …
Ένας από τους πιο γνωστούς food bloggers, ο Gabriel Nikolaidis, δηλώνει ξετρελαμένος με ένα συγκεκριμένο γλυκό ψυγείου που ονομάζεται Dulce de Leche! Θέλει ζαχαρούχο γάλα και 3 ακόμα υλικά.
Αν ψάχνετε ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για να δροσίζεστε τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού αυτό πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε!
Υλικά
- 1 πακέτο σαβαγιάρ
- 1 δόση espresso
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 400 ml ζαχαρούχο γάλα
Για την εκτέλεση
- Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό μέχρι να καραμελώσει και να γίνει Dulce de Leche.
- Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Χτυπάμε το Dulce de Leche με το τυρί κρέμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βάζουμε σε ένα πυρέξ μια στρώση από σαβαγιάρ.
- Τρέχουμε τον espresso σε ένα μονό εσπρεσάκι.
- Με ένα πινέλο βρέχουμε τα σαβαγιάρ με το ζεστό εσπρεσάκι.
- Καλύπτουμε τα σαβαγιάρ με τη μισή ποσότητα κρέμας.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, μουσκεύοντάς τα με το εσπρεσάκι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
- Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και μεταφέρουμε το πυρέξ στο ψυγείο.
- Αφήνουμε να δέσει για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Προαιρετικά, διακοσμούμε με flakes σοκολάτας.
Επίσης, το διαδίκτυο βαθμολόγησε με 5 αστέρια αυτή την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου! Πρέπει να την δοκιμάσεις οπωσδήποτε!
Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα – Οργασμός γεύσεων σε 10 λεπτά
Υλικά
- 500 γρ κουβερτούρα σοκολάτα, τεμαχισμένη
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (ή λιγότερο αν δεν το θέλετε πολύ γλυκό. στη θέση του υπολοίπου βάζουμε φυτική κρέμα γάλακτος)
- 150 γρ σχετικά ψιλοκομμένα καρύδια
Εκτέλεση
- Τοποθετείστε σε ένα ταψάκι ένα φύλλο λαδόκολλας και αλείψτε το με βούτυρο.
- Λιώνετε τη σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα σε μπεν μαρι και ανακατέψτε στο τέλος και τα καρύδια.
- Τοποθετείστε το μείγμα στο ταψί. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και το βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Βγάλτε από το ψυγείο το γλυκό, τραβήξτε μακριά το χαρτί και κόψτε το σε τετράγωνα κομματάκι ή μακρόστενες μπάρες.
Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:
Οργασμός γεύσεων: Γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και μαρμελάδα λεμόνι
Το πιο διάσημο γλυκό ψυγείου με φράουλες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Πεντανόστιμο
Δείτε και αυτά