Συνταγή της ημέρας μια μπουγάτσα που όμοιά της δεν έχετε ξαναφάει! Σίγουρα προσεγγίζει τις αυθεντικές βορειοελλαδίτικες αλλά έχει και αυτό το «κάτι», με βελούδινη κρέμα και τραγανό φύλλο κρούστας.Για το φύλλοΗ Σερραϊκή μπουγάτσα έχει όνομα και φήμη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Στην πραγματικότητα, μπουγάτσα ονομάζεται εξαιτίας του ιδιαίτερου φύλλου της. Όμως πλέον, οι μπουγάτσες εί…
Συνταγή της ημέρας μια μπουγάτσα που όμοιά της δεν έχετε ξαναφάει! Σίγουρα προσεγγίζει τις αυθεντικές βορειοελλαδίτικες αλλά έχει και αυτό το «κάτι», με βελούδινη κρέμα και τραγανό φύλλο κρούστας.
Συνταγή για θεσπέσια μπουγάτσα
- γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζάχαρη 250 γρ.
- κορν φλάουρ 30 γρ.
- σιμιγδάλι ψιλό 65 γρ.
- 3 αβγά
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κ.γ.
- βούτυρο 1 κ.σ.
Για το φύλλο
- φύλλο κρούστας 450 γρ.
- λιωμένο βούτυρο 250 γρ.
Η Σερραϊκή μπουγάτσα έχει όνομα και φήμη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Στην πραγματικότητα, μπουγάτσα ονομάζεται εξαιτίας του ιδιαίτερου φύλλου της. Όμως πλέον, οι μπουγάτσες είναι τόσο διαδεδομένες σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα που κυκλοφορούν πολλές παραλλαγές μπουγάτσας.
Μία τέτοια παραλλαγή θα μας δείξει και ο Δημήτρης Μιχαηλίδης. Μία απλή μπουγάτσα που ακόμη κι ένας αρχάριος μπορεί να την δοκιμάσει με απλά υλικά και φύλλο κρούστας. Μπορεί να μην είναι παραδοσιακή όμως η γεύση και η υφή της μοιάζει πολύ με την μπουγάτσα που όλοι ξέρουμε. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα που έχουμε πάνω στο μάτι, το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάορ, το σιμιγδάλι, τα αυγά και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να βράσει. Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25 x 35 εκ. και κόβουμε στη μέση τα φύλλα κρούστας ώστε να χωρέσουν. Τοποθετούμε ένα ένα τα φύλλα μέσα στο ταψί, αλείφοντας κάθε φορά με λιωμένο βούτυρο. Μόλις απλώσουμε περίπου 7 φύλλα χύνουμε μέσα στο ταψί την κρέμα, φροντίζοντας να πάει παντού.
Ακολουθάμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και το λιωμένο βούτυρο για να καλύψουμε από πάνω την κρέμα. Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για 10′. Χαράζουμε με μαχαίρι κομμάτια μέσα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Γαρνίρουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.
Δείτε και αυτά