Αντικαταστήστε το ψωμί στα μπιφτέκια με τριμμένο παξιμάδι – Δεν θα τα ξαναφάτε αλλιώς!


Πόσα και πόσα μυστικά δεν έχουμε ακούσει που μας υπόσχονται τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια; Όσο κι αν δοκιμάσουμε πάντα θα θέλουμε να μάθουμε ένα ακόμη. Και αυτό ακριβώς θα σας δείξουμε σήμερα, έ…


Πόσα και πόσα μυστικά δεν έχουμε ακούσει που μας υπόσχονται τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια; Όσο κι αν δοκιμάσουμε πάντα θα θέλουμε να μάθουμε ένα ακόμη. Και αυτό ακριβώς θα σας δείξουμε σήμερα, ένα ακόμη μυστικό για τα πιο τέλεια και γευστικά μπιφτέκια.

Το ψωμί προσδίδει μια υγρασία στα μπιφτέκια μας και τα κάνει πιο ζουμερά η αλήθεια είναι, μα πώς θα γίνει τα κάνουμε έξτρα γευστικά και πιο υγιεινά; Τρόποι για να απογειώσεις τη γεύση ενός τέτοιου φαγητού είναι πάμπολλοι, για παράδειγμα, δείτε εδώ το μυστικό με τη μουστάρδα. Σκεφτήκατε ποτέ να αντικαταστήσετε το ψωμί με τριμμένο παξιμάδι;

μπιφτέκια παξιμάδι

Κατά αυτόν τον τρόπο θα κάνετε τα μπιφτέκια σας πιο “συμπαγή” αλλά μέσα θα είναι έξτρα ζουμερά αφού το παξιμάδι θα έχει “φυλακίσει” την υγρασία όλων των υπόλοιπων υλικών. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να μαγειρέψετε μπιφτέκια δοκιμάστε αυτό το μικρό tip και θα μας θυμηθείτε.

Το τελευταίο υλικό που βάζετε στα μπιφτέκια σας είναι το αλάτι; Δείτε για ποιο λόγο αυτό είναι μέγα λάθος!

Ποιος δεν αγαπά τα μπιφτέκια; Ειδικά τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει, είναι το ιδανικό φαγητό μιας και είναι ελαφρύ, δεν σε φουσκώνει και με μια σαλάτα αποτελεί το τέλειο διατροφικό γεύμα. Τι λάθος όμως μπορεί να κάνουμε και να “καταστρέφουμε” τη γεύση τους;

Λάθη στα μπιφτέκια έχουμε δει πολλά που ούτε καν τα φανταζόμασταν, για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε ωμό κρεμμύδι στον κιμά σας. Το λάθος που θα σας δείξουμε σήμερα είμαστε σίγουροι πως ούτε καν είχε περάσει απ’ το μυαλό σας μιας και είναι η πιο απλή κίνηση που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε όμως τελικά και αυτή η κίνηση πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο και σε συγκεκριμένο στάδιο της συνταγής. Ποια είναι όμως αυτή η κίνηση;

μπιφτέκια αλάτι

Σε όλα μας τα φαγητά προσθέτουμε αλάτι κι είναι απολύτως φυσιολογικό. Για τα μπιφτέκια όμως η χρήση του αλατιού χρήζει συγκεκριμένης διαδικασίας. Ο περισσότερος κόσμος προσθέτει όλα τα υλικά (αυγό, ψωμί, μυρωδικά, μπαχαρικά) και στη συνέχεια ζυμώνει τα μπιφτέκια του. Ήρθε η ώρα να αλλάξετε συνήθειες. Το αλάτι θα πρέπει να προστίθεται αφού έχουν ζυμωθεί καλά όλα τα υλικά, στο τέλος δηλαδή. Ο λόγος; Έτσι θα κρατήσετε τα μπιφτέκια σας ζουμερά και αφράτα, αφού το αλάτι είναι αυτό που θα απορροφήσει όλα τα περιττά υγρά του κιμά.


Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά