Γιαουρτογλυκό με μπισκότα και μαρμελάδα – Γευστικός παράδεισος σε 5′


    Μπορεί ο καιρός να κάνει λίγα «νερά» τώρα τελευταία, αλλά οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές. Και τι καλύτερο για να τις καταπολεμήσετε από μια εύκολη συνταγή για ένα οικονομικό γιαουρτογλυκό με μπισκότα, μαρμελάδα αγριοκέρασο και κρέμα γιαουρτιού.Για το άλειμμα:Αρχικά, σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αφού ομογενοποιηθεί σ…


    Μπορεί ο καιρός να κάνει λίγα «νερά» τώρα τελευταία, αλλά οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές. Και τι καλύτερο για να τις καταπολεμήσετε από μια εύκολη συνταγή για ένα οικονομικό γιαουρτογλυκό με μπισκότα, μαρμελάδα αγριοκέρασο και κρέμα γιαουρτιού.

    Συνταγή για γιαουρτογλυκό με μπισκότα και μαρμελάδα

    • Γιαούρτι στραγγιστό 1 κιλό 2%
    • ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί
    • μπισκότα 2 πακέτα πτι μπερ

    Για το άλειμμα:

    • μαρμελάδα 500 γραμμάρια με γεύση αγριοκέρασο


    Γιαουρτογλυκό με μπισκότα και μαρμελάδα

    Αρχικά, σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αφού ομογενοποιηθεί σπάμε μέσα τα μπισκότα πτι μπερ χρησιμοποιώντας το ένα πακέτο μπισκότων και περίπου τα 3/4 από το δεύτερο πακέτο μπισκότων.

    Ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ και απλώνουμε το μείγμα σε ένα κλασικό πυρέξ. Το αφήνουμε να παγώσει για 2 ώρες στο ψυγείο και έπειτα απλώνουμε από πάνω την μαρμελάδα αγριοκέρασο. Μόλις παγώσει λίγο και η μαρμελάδα σερβίρουμε.

    Tips για το γιαουρτογλυκό με μπισκότα και μαρμελάδα

    Αντί για μαρμελάδα αγριοκέρασο μπορούμε να βάλουμε όποια μαρμελάδα θέλουμε. Δεν χρειάστηκε να αραιώσουμε τη μαρμελάδα. Ήταν του εμπορίου και είχε αυτή ακριβώς την υφή. Αλλά μπορεί να χρειαστεί να αραιώσετε την μαρμελάδα σας με λίγο νεράκι.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά