Το γλυκό της ημέρας: Αφράτη πάστα νουτέλα


    Συνταγή για πάστα με αφράτο σιροπιασμένο παντεσπάνι, βελούδινη κρέμα με νουτέλα, γλάσο με νουτέλα και γαρνίρισμα με νουτέλα, γιατί αν είναι να το κάνουμε, θα το κάνουμε σωστά! Η συνταγή είναι της Τζένης Τσανακτσίδου, από το daddy-cool.gr.

    Γλυκό για κέρασμα: Αφράτη πάστα νουτέλα

    ΥλικάΓια το σιρόπιΓια την κρέμαΓια το γλάσοΓια …


    Συνταγή για πάστα με αφράτο σιροπιασμένο παντεσπάνι, βελούδινη κρέμα με νουτέλα, γλάσο με νουτέλα και γαρνίρισμα με νουτέλα, γιατί αν είναι να το κάνουμε, θα το κάνουμε σωστά! Η συνταγή είναι της Τζένης Τσανακτσίδου, από το daddy-cool.gr.

    Γλυκό για κέρασμα: Αφράτη πάστα νουτέλα


    Γλυκό για κέρασμα: Αφράτη πάστα νουτέλα

    Υλικά

    • 4 αυγά
    • 50 γραμμάρια ζάχαρη
    • 200 ml φρέσκο γάλα
    • 220 ml σπορέλαιο
    • 300 γραμμάρια κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 βανίλια
    • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
    • 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες κακάο

    Για το σιρόπι

    • 2,5 ποτήρια του νερού, νερό
    • 2,5 ποτήρια του νερού ζάχαρη

    Για την κρέμα

    • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρης ζαχαροπλαστικής
    • 500 γραμμάρια τυρί κρέμα
    • 2 κουταλιές της σούπας nutella

    Για το γλάσο

    • 250 γραμμάρια κουβερτούρα
    • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
    • 2 κουταλιές της σούπας nutella
    • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

    Για το στόλισμα

    • 1-2 κουταλιές της σούπας nutella

    Εκτέλεση

    Για το παντεσπάνι

    Αρχικά χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, το σπορέλαιο και σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο κοσκινισμένο και στο τέλος την βανίλια.

    Αφού το μείγμα μας ομογενοποιηθεί το μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα ή σε ένα τσέρκι Νο30 και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 40 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο που έχουμε.

    Για το σιρόπι

    Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό και την ζάχαρη και βράζουμε το σιρόπι μας για 4 λεπτά, μετά το σημείο βρασμού. Σιροπιάζουμε με καuτό σιρόπι το καuτό παντεσπάνι.

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί στο μίξερ. Σε ένα ξεχωριστό μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με την νουτέλα εξίσου σε σφιχτή σαντιγί. Ενώνουμε τα δύο μείγματα απαλά και τοποθετούμε την κρέμα πάνω στο κρύο παντεσπάνι. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο. Αφού το γλυκό παγώσει καλά φτιάχνουμε το γλάσο του.

    Για το γλάσο

    Σε ένα κατσαρολάκι σπάμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε την νουτέλα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την μεταφέρουμε στο κατσαρολάκι με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε το κατσαρολάκι στην φωτιά για 2 λεπτά, ανακατεύοντας.

    Αφού ομογενοποιηθεί το γλάσο, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να γίνει λείο το γλάσο.

    Αφήνουμε το γλάσο σε θερμοκρασία δωματίου για 4 λεπτά και στην συνέχεια το στρώνουμε πάνω από το κρύο γλυκό μας με προσοχή. Στο τέλος γλασάρουμε με λίγη επιπλέον νουτέλα και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο.

    Tips για την Αφράτη πάστα νουτέλα

    Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την κρέμα και κλασική κρέμα γάλακτος απλά προσθέτουμε ζάχαρη άχνη όταν την χτυπάμε στο μίξερ για να μην βγει άγλυκο το γλυκό.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά