Αυτή η καρμπονάρα γίνεται στο πυρέξ μέσα σε τρία μόλις λεπτά χωρίς πολλά υλικά και πολλά μαγειρικά σκεύη. Οι πένες δεν χρειάζονται βράσιμο διότι βράζουν μέσα στο γάλα τους και ο συνδυασμός του γάλακτος και του γιαουρτιού δημιουργεί ένα συγκλονιστικό γευστικό αποτέλεσμα.ΥλικάΕκτέλεσηΠαίρνουμε ένα πυρέξ και το βουτυρώνουμε. Στην συνέχεια αδειάζουμε τις πένες μας ωμές μέσα στο πυρέξ και προσθέτουμε τ…
Αυτή η καρμπονάρα γίνεται στο πυρέξ μέσα σε τρία μόλις λεπτά χωρίς πολλά υλικά και πολλά μαγειρικά σκεύη. Οι πένες δεν χρειάζονται βράσιμο διότι βράζουν μέσα στο γάλα τους και ο συνδυασμός του γάλακτος και του γιαουρτιού δημιουργεί ένα συγκλονιστικό γευστικό αποτέλεσμα.
Υλικά
- 500 γρ. πέννες
- 1L φρέσκο γάλα
- 80ml ελαιόλαδο
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 12 φέτες μπέικον
- 300 γρ. πικάντικο κασέρι
- 4 κουταλιές βούτυρο γάλακτος αγελάδος
- 1 κουτάλια πιπέρι
- 1 κουτάλια σκόνη σκόρδου
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα πυρέξ και το βουτυρώνουμε. Στην συνέχεια αδειάζουμε τις πένες μας ωμές μέσα στο πυρέξ και προσθέτουμε το πιπέρι και την σκόνη σκόρδου. Ανακατεύουμε. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε και πάλι. Έπειτα βάζουμε το μπέικον ωμό και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια βάζουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύουμε και πάλι και στο τέλος προσθέτουμε το κασέρι μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα και ψήνουμε την καρμπονάρα στους 180-200 βαθμούς για 40-50 λεπτά χωρίς καπάκι.
Διαβάστε επίσης
Tips για την καρμπονάρα της τεμπέλας
Αντί για μπέικον μπορείτε να βάλετε γαλοπούλα ή όποιο άλλο αλλαντικό θέλετε. Αντί για κασέρι μπορούμε να βάλουμε όποιο τυρί μας αρέσει το οποίο λιώνει. Το γιαούρτι πρέπει να είναι στραγγιστό. Μπορούμε να το αντικαταστήσουμε μόνο με γιαούρτι 6% λιπαρά.
Δείτε και αυτά