Κορμός σοκολάτας φτιαγμένος με σοκοφρέτες, μερέντα και ολόκληρα φουντούκια γιατί όπως καταλαβαίνετε έχουμε αδυναμία στη σοκολάτα (ειδικά την γάλακτος) και αυτό δεν κρύβεται. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας αυτός ο κορμός σοκοφρέτας είναι για εσάς.ΥλικάΓια την γκανάζΧτυπάμε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει λίγο και προσθέτουμε την μερέντα λιωμένη. Ρίχνουμε τα μπισκότα σπασμένα με τα …
Κορμός σοκολάτας φτιαγμένος με σοκοφρέτες, μερέντα και ολόκληρα φουντούκια γιατί όπως καταλαβαίνετε έχουμε αδυναμία στη σοκολάτα (ειδικά την γάλακτος) και αυτό δεν κρύβεται. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας αυτός ο κορμός σοκοφρέτας είναι για εσάς.
Υλικά
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 400 γραμμάρια μερέντα
- 15-20 ολόκληρα φουντούκια
- 3 θρυμματισμένες σοκοφρέτες
- 1μιση πακέτο μπισκότα πτι μπερ
Για την γκανάζ
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1 κύβος βιτάμ
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον σοκολατένιο κορμό σοκοφρέτα
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει λίγο και προσθέτουμε την μερέντα λιωμένη. Ρίχνουμε τα μπισκότα σπασμένα με τα χέρια και τις θρυμματισμένες σοκοφρέτες και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ που έχουμε ντύσει με διάφανη μεμβράνη και το παγώνουμε στο ψυγείο.
Διαβάστε επίσης
Έπειτα λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος στην ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Τοποθετούμε πάνω στον κορμό ολόκληρα φουντούκια και περιχύνουμε το παγωμένο γλυκό με την ζεστή γκανάζ. Περιμένουμε λίγη ώρα ακόμα να παγώσει στο ψυγείο και είναι έτοιμη.
Δείτε και αυτά