To cannoli είναι ένα από τα πιο νόστιμα ιταλικά γλυκά. Έχει τραγανή ζύμη απ’ έξω και γλυκόξινη κρέμα μέσα.Ακολουθεί συνταγή για ιταλικά cannoli, δηλαδή ρολάκια ζύμης, γεμισμένα με φράουλα και επικάλυψη σοκολάτας από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.ΥλικάΓια την ζύμηΓια το αλειμμαΓια το γαρνίρισμαΓια το πασπάλισμαΕκτέλεσηΣε ένα μπολάκι ρίχνουμε τον ζελέ σε σκόνη με γεύση φράουλα, το βραστό νερό και αφο…
To cannoli είναι ένα από τα πιο νόστιμα ιταλικά γλυκά. Έχει τραγανή ζύμη απ’ έξω και γλυκόξινη κρέμα μέσα.
Ακολουθεί συνταγή για ιταλικά cannoli, δηλαδή ρολάκια ζύμης, γεμισμένα με φράουλα και επικάλυψη σοκολάτας από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.
Cannoli ρολάκια φράουλα σοκολάτα του Παναγιώτη Παπαδάκη
Υλικά
- μόρφατ 1 κουτάκι
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- ζελέ 100 γραμμάρια σε σκόνη με γεύση φράουλα
- νερό 70 ml καuτό
Για την ζύμη
- φύλλο σφολιάτας 1
Για το αλειμμα
- κρόκους αυγού 1
- Γάλα φρέσκο 1 κουταλιά της σούπας
Για το γαρνίρισμα
- κουβερτουρα 2
Για το πασπάλισμα
- καρυδια Κατά βούληση τριμμένα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τον ζελέ σε σκόνη με γεύση φράουλα, το βραστό νερό και αφού το διαλύσουμε πολύ καλά το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρό. Ανοίγουμε την σφολιάτα και την κόβουμε σε ίσες λωρίδες.
Σε καλούπια για cannoli βάζουμε λαδόκολλα, τυλίγουμε τις λωρίδες της σφολιάτας και έτσι θα μας βοηθήσει να μην χαλάσουν μετά το ψήσιμο όταν τα ξεφορμάρουμε. Αλείφουμε με κρόκο και γάλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στην προτελευταία κάτω σχάρα για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την Morfat creamy μαζί με την ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να σχηματιστούν κορυφές. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζελέ φράουλα μέσα στο μείγμα χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
Βάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα κορνέ και γεμίζουμε προσεκτικά όλα τα cannoli σφολιάτας. Σκουπίζουμε τις άκρες με μια σπάτουλα και τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι η φιστίκι Αιγίνης.
Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 2 λεπτά και τα πιο νόστιμα γλυκάκια είναι έτοιμα να τα απολαύσετε εσείς και τα παιδάκια σας!! Ιδανικό γλυκάκι για όλες τις περιστάσεις! Καλή σας επιτυχία!
Διαβάστε επίσης
Tips για τα cannoli ρολάκια φράουλα σοκολάτα του Παναγιώτη Παπαδάκη
Αντί για καρύδια μπορούμε να βάλουμε φιστίκια Αιγίνης.
Δείτε και αυτά