Εύκολα και γρήγορα: Φτιάξτε φυστικοβούτυρο σε χρόνο dt


    Το φυστικοβούτυρο είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών και αποτελεί βασικό στοιχείο σε πολλές διατροφές παγκοσμίως. Με την κρεμώδη υφή και την έντονη γεύση του, το φυστικοβούτυρο είναι ιδανικό για πρωινά, σνακ ή ακόμα και ως συστατικό σε διάφορες συνταγές.Η σημαντικότητα του φυστικοβούτυρου έγκειται κυρίως στην υψηλή του περιεκτικότητα σε υγιεινά λιπαρά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, οι οπ…


    Το φυστικοβούτυρο είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών και αποτελεί βασικό στοιχείο σε πολλές διατροφές παγκοσμίως. Με την κρεμώδη υφή και την έντονη γεύση του, το φυστικοβούτυρο είναι ιδανικό για πρωινά, σνακ ή ακόμα και ως συστατικό σε διάφορες συνταγές.

    Η σημαντικότητα του φυστικοβούτυρου έγκειται κυρίως στην υψηλή του περιεκτικότητα σε υγιεινά λιπαρά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας της καρδιάς και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που περιέχονται στο φυστικοβούτυρο είναι γνωστά για την ικανότητά τους να μειώνουν τη χοληστερίνη και να προστατεύουν από καρδιοαγγειακά νοσήματα.

    Παρακάτω ακολουθεί μία εύκολη συνταγή να το παρασκευάσετε και εσείς οι ίδιοι!

    Φτιάξτε φυστικοβούτυρο μόνοι σας!


    Φυστικοβούτυρο

    Υλικά

    • φυστικι
    • αλατι λίγο
    • μελι
    • σπορέλαιο

    Εκτέλεση

    • Ψήνεται τα φιστίκια στο φούρνο και αμέσως μετά τα βάζετε στο μούλτι και αρχίζετε να τα αλέθετε .
    • Ενδιάμεσα στο άλεσμα, προσθέτεται μέλι λάδι και αλάτι ανάλογα με τη μορφή που θέλετε να έχει και τη γεύση.
    • Μπορείτε να γίνεται ακόμα πιο δημιουργικοί και να βάλετε μίση ποσότητα φιστίκια και μίση αμύγδαλα η ακόμη και άλλους ξηρούς καρπούς με την ίδια ακριβώς διαδικασία.
    • Αν αντικαταστήσετε το μέλι και προσθέσετε σκόνη κακάο και ζάχαρη άχνη τα παιδιά θα ξετρελαθούν!
    • Διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο περίπου ένα μήνα!

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά