Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στη vegan διατροφή τα τελευταία χρόνια. Θα μοιραστούμε μαζί σας μία αγαπημένη συνταγή για κέικ με καρύδια, σταφίδες, χωρίς γάλα, βούτυρο και αυγά.
Συνταγή για αφράτο vegan κέικ με σταφίδες και καρύδια
ΥλικάΕκτέλεσηΣε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει …
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στη vegan διατροφή τα τελευταία χρόνια. Θα μοιραστούμε μαζί σας μία αγαπημένη συνταγή για κέικ με καρύδια, σταφίδες, χωρίς γάλα, βούτυρο και αυγά.
Αφράτο Vegan κέικ με σταφίδες και καρύδια
Υλικά
- 1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
- 1 ποτήρι νερό
- 2 βανίλιες
- Ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 2 κουταλάκια του γλυκού μαχλέπι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 500 γραμμάρια αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
- 1-2 κουταλιές της σούπας σταφίδες
- 1-2 κουταλιές της σούπας καρύδια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχουμε διαλύσει τη μαγειρική σόδα, το νερό, τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ, το μαχλέπι, την κανέλα και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και τα ψιλοκομμένα καρύδια. Τα βάζουμε σε μία μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα ή σε ένα ταψί 22 εκατοστών και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου.
Δείτε και αυτά