Ονειρεμένες πατάτες: Υπέροχη συνταγή από τον Γιάννη Λουκάκο


    Ο αγαπημένος μας σεφ, Γιάννης Λουκάκος, έφτιαξε κάτι πολύ παραδοσιακό που ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι τόσο απλό! Για «ονειρεμένες» πατάτες, ακολουθήστε τα παρακάτω tips.ΥλικάΓια την πατατοσαλάταΓια τη σάλτσα γιαούρτι – φέταΕκτέλεσηΚόβουμε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος και τις προσθέτουμε σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό.Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, φέρνουμε σε βρασμό κ…


    Ο αγαπημένος μας σεφ, Γιάννης Λουκάκος, έφτιαξε κάτι πολύ παραδοσιακό που ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι τόσο απλό! Για «ονειρεμένες» πατάτες, ακολουθήστε τα παρακάτω tips.

    Η συνταγή του Γιάννη Λουκάκου για «ονειρεμένες» πατάτες με γιαούρτι και φέτα που θα σας ξετρελάνει

    Υλικά

    Για την πατατοσαλάτα

    • 600 γρ. πατάτες γαλλικές
    • 40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
    • 10 γρ. άνηθος φρέσκος, ψιλοκομμένος
    • 10 γρ. μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος
    • 30 γρ. κάππαρη ξαρμυρισμένη, κομμένη
    • 30 γρ. ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
    • 40 γρ. ελαιόλαδο
    • 20 γρ. χυμό λεμονιού
    • 4 γρ. αλάτι
    • 2 γρ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

    Για τη σάλτσα γιαούρτι – φέτα

    • 5 γρ. καuτερή πιπεριά τσίλι, καθαρισμένη από σπόρους και ψιλοκομμένη
    • 3 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
    • 50 γρ. ελαιόλαδο
    • 100 γρ φέτα, τριμμένη
    • 250 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
    • 6 γρ. κίμινο
    • 3 γρ. πάπρικα καπνιστή
    • 4 γρ. κόλιανδρος σκόνη
    • 5 γρ. πάπρικα γλυκιά
    • 2 γρ. ρίγανη
    • 2 γρ. αλάτι

    Εκτέλεση


    Συνταγή για «ονειρεμένες» πατάτες με γιαούρτι και φέτα

    Κόβουμε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος και τις προσθέτουμε σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό.

    Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά έτσι ώστε να σιγοβράζουν οι πατάτες.

    Μαγειρεύουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι σε σημείο που να διαλύονται, το οποίο το ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι.

    Σουρώνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν πλήρως.

    Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά, τα ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

    Για τη σάλτσα με γιαούρτι και φέτα

    Στον κάδο ενός μούλτι προσθέτουμε την καuτερή πιπεριά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το μείγμα του ελαιόλαδου και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

    Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά