Μία λαχταριστή συνταγή με κοτόπουλο και μαρινάδα γιαουρτιού είναι η ιδανική επιλογή για ένα λαχταριστό γεύμα με δροσερή αίσθηση. Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή και δεν θα χάσεις!Παράλληλα, αυτή είναι η…
Μία λαχταριστή συνταγή με κοτόπουλο και μαρινάδα γιαουρτιού είναι η ιδανική επιλογή για ένα λαχταριστό γεύμα με δροσερή αίσθηση. Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή και δεν θα χάσεις!
Παράλληλα, αυτή είναι η πιο νόστιμη μαρινάδα για τις μοσχαρίσιες μπριζόλες.
Υλικά
- Κοτόπουλο 700 γρ (3 κομμάτια) φιλέτο στήθος
- Γιαούρτι Στραγγιστό 100 γρ
- Ελαιόλαδο 1 κτσ
- Αλάτι 1 κτγ
- Πάπρικα 1/2 κτγ γλυκιά
- Κουρκουμάς 1/2 κτγ
- Πιπέρι 1/4 κτγ
- Σκόρδο 1 σκελίδα
- Για τα λαχανικά
- Πατάτες 2
- Μελιτζάνα 1
- Κρεμμύδι 1 μέτριο
- Πιπεριά 2 πράσινες
- Πιπεριά 1 κόκκινη
- Κολοκυθάκια 1
- Ντομάτα 2
- Ελαιόλαδο 70 γρ
- Θυμάρι 1/2 κτγ
- Ρίγανη 1/2 κτγ
- Μουστάρδα 1 κτσ
- Αλάτι 1,5 κτγ
- Πιπέρι 1/2 κτγ
- Πάπρικα 1/2 κτγ γλυκιά
Εκτέλεση
- Χαράζουμε τα 3 κομμάτια από το φιλέτο κοτόπουλο και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το γιαούρτι, το αλάτι , το ελαιόλαδο ,την πάπρικα, τον κουρκουμά, το πιπέρι και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα κομμάτια κοτόπουλου και τα αναμιγνύουμε πολύ καλά να πάει η μαρινάδα παντού. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα ταψί 35χ43 εκ.
- Προσθέτουμε μέσα στα λαχανικά το ελαιόλαδο, την μουστάρδα , την πάπρικα , το αλάτι ,την ρίγανη , το θυμάρι και το πιπέρι ανακατεύοντας τα όλα τα λαχανικά πολύ καλά. Βάζουμε πάνω από το ταψί μια σχάρα και τοποθετούμε στην σειρά τα 3 κομμάτια από το φιλέτο κοτόπουλου
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 35-40 λεπτά στους 180 c. Το φαγητό με το φιλέτο και τα λαχανικά είναι έτοιμο να το απολαύσουμε εμείς και οι αγαπημένοι μας!! Ένα πολύ γευστικό και υγιεινό καλοκαιρινό φαγητό!
Πηγή: daddy-cool.gr
Δείτε και αυτά