Με μια εύκολη ζύμη και λίγη φέτα, μπορείτε να έχετε ένα έτοιμο πιάτο για να συνοδεύσετε είτε το μεσημεριάνο σας είτε και για ολόκληρο γεύμα. Το αφράτο ψωμένιο τυρόψωμο που θα δημιουργηθεί, θα σας μείνει αξέχαστο.Για τη γέμιση:Για το άλειμμα:Για το πασπάλισμα:Αφράτο, χρυσαφένιο τυρόψωμο με φέτα και μπόλικο σουσάμι για το κολατσιό μας, το ταπεράκι της παραλίας ή τις διακοπές, ακόμη και για συνοδευτι…
Με μια εύκολη ζύμη και λίγη φέτα, μπορείτε να έχετε ένα έτοιμο πιάτο για να συνοδεύσετε είτε το μεσημεριάνο σας είτε και για ολόκληρο γεύμα. Το αφράτο ψωμένιο τυρόψωμο που θα δημιουργηθεί, θα σας μείνει αξέχαστο.
Συνταγή για αφράτο ψωμένιο τυρόψωμο
- γάλα φρέσκο 1 (ποτήρι χλιαρό)
- νερό 1 (ποτήρι χλιαρό)
- ηλιέλαιο (1 ποτήρι)
- ξερή μαγιά (1 φακελάκι)
- ζάχαρη (1 κουταλάκι του γλυκού)
- αλάτι (1 κουταλάκι του γλυκού)
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις (700-800 γραμμάρια)
Για τη γέμιση:
- φέτα 500 γραμμάρια
- πιπέρι κατά βούληση
Για το άλειμμα:
- 1 αβγό
Για το πασπάλισμα:
- σουσάμι κατά βούληση
Αφράτο, χρυσαφένιο τυρόψωμο με φέτα και μπόλικο σουσάμι για το κολατσιό μας, το ταπεράκι της παραλίας ή τις διακοπές, ακόμη και για συνοδευτικό σε κρεατικά ή ψάρια. Ένα τυρόψωμο που σίγουρα θα σας αρέσει πολύ και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια ζύμη για τυροπιτάκια ή άλλη πιτάκια.
Αρχικά, φτιάχνουμε την ζύμη ανακατεύοντας το χλιαρό φρέσκο γάλα, το χλιαρό νερό, το ηλιέλαιο, την μαγιά και την ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ξεκινάμε να δουλεύουμε την ζύμη μας και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Απλώνουμε την ζύμη και σκορπάμε πάνω την σπασμένη φέτα. Πλάθουμε σε σαλιγκάρι σε ένα στρογγυλό ταψί και αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει καλά.
Δείτε και αυτά