Εύκολη και οικονομική καλοκαιρινή συνταγή, με ζυμαρικά χωρίς γλουτένη. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει βήμα βήμα πως να φτιάξουμε τις πένες alla Norma.Δείτε επίσης: Κοτόπιτα με τραγανό φύλλο με μπεσαμέλ που «λιώνει» στο στόμαargiro.grΔείτε επίσης στο Υouweekly.gr:Για τις πολυάσχολες μαμάδες: Νόστιμο φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο – Το κόλπο για να βγει ζουμερόΓκιουζλεμέδες Λέσβου: Παραδοσιακά τυροπ…
Εύκολη και οικονομική καλοκαιρινή συνταγή, με ζυμαρικά χωρίς γλουτένη. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει βήμα βήμα πως να φτιάξουμε τις πένες alla Norma.
Πως να φτιάξετε τις πένες χωρίς γλουτένη alla Norma
Υλικά
- 3 μελιτζάνες φλάσκες
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- Λίγη φρέσκια ρίγανη
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 2 συσκ. σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
- 1 συσκ. πένες χωρίς γλουτένη
- 300 γρ. φυτικό τυρί φρέσκο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Μπόλικο φρέσκο βασιλικό
Δείτε επίσης: Κοτόπιτα με τραγανό φύλλο με μπεσαμέλ που «λιώνει» στο στόμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε πρώτα τις μελιτζάνες σε καρέ.
- Τις βάζουμε σε μπολ, με νερό να τις καλύπτει. Αφήνουμε για 10´-15′.
- Τις στύβουμε καλά και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι.
- Σοτάρουμε το σκόρδο για 1´ με το μπούκοβο να βγάλουν τα αρώματα τους.
- Σοτάρουμε τις μελιτζάνες για 4-5′ να μαλακώσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη. Ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα. Aνακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 5′.
- Έχουμε βράσει τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τις στραγγίζουμε καλά. Τα ζυμαρικά με τρύπα κρατούν αρκετό νερό μέσα τους.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά.
- Πασπαλίζουμε με το τυρί και με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε στα πιάτα, περιχύνουμε ώμο ελαιόλαδο και τρίβουμε πιπέρι.
Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:
Για τις πολυάσχολες μαμάδες: Νόστιμο φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο – Το κόλπο για να βγει ζουμερό
Γκιουζλεμέδες Λέσβου: Παραδοσιακά τυροπιτάκια με τραγανό φύλλο, φέτα και μυζήθρα
Δείτε και αυτά