Δροσερό γιαουρτοζελέ ψυγείου με άρωμα σοκολάτα που λιώνει στο στόμα. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και πάρα πολύ νόστιμο και θα θέλε…
Δροσερό γιαουρτοζελέ ψυγείου με άρωμα σοκολάτα που λιώνει στο στόμα. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και πάρα πολύ νόστιμο και θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Ιδού λοιπόν μια νέα ιδέα για δροσερό γλυκάκι ψυγείου εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και -προ πάντων- “αθώο”.
Υλικά
- 1 φακελάκι ζελέ λάιτ (14 γρ.) φράουλα ή μπανάνα
- 300+ 300 γρ. νερό
- 3 κ.σ. κακάο σκόνη άγλυκο
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. στέβια ή μέλι (προαιρετικά)
- Φράουλες ή μπανάνες ψιλοκομένες (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βράζουμε το κακάο με 300 γρ. νερό.
- Μόλις βράσει το ρίχνουμε σε μπωλ και προσθέτουμε το ζελέ της επιλογής μας (κάποιο άρωμα που να “δένει” ωραία με τους σοκολατένιους τόνους του κακάο όπως η φράουλα ή η μπανάνα).
- Προσθέτουμε, αν βάλουμε τελικά, τη στέβια ή το μέλι και ανακατεύουμε καλά να λιώσουν όλα καλά.
- Ρίχνουμε 300 γρ. κρύο νερό και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθεί με το “σοκολατένιο” ζελέ (ίσως χρειαστεί λίγο χτύπημα με το μίξερ χειρός -για δευτερόλεπτα- γιατί έχει κρυώσει ήδη το μίγμα μας με την προσθήκη του κρύου νερού και του γιαουρτιού και μπορεί να μη διαλύεται καλά το γιαούρτι).
- Αν θέλουμε, τέλος, ρίχνουμε και τα φρουτάκια μας και δρόμο για το ψυγείο! Χρειάζεται τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο αλλά στο τέλος μας αποζημιώνει!
Πρέπει οπωσδήποτε να της ρίξεις μια ματιά και σε αυτή τη συνταγή όπως και στο απόλυτο cheescake με μερέντα
Αν δεν θέλετε το γιαουρτοζελέ ψυγείου δείτε αυτό το γλυκό ψυγείου με φυστικοβούτυρο και φρέσκο γάλα
Σοκολασμένο γλυκό ψυγείου με φυστικοβούτυρο και φρέσκο γάλα, που θα κολλήσεις μαζί του. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και πάρα πολύ νόστιμο και θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη, συνταγή που θα σας ξετρελάνει και θα φύγουν οι λιγούρες σε μικρό χρονικό διάστημα.
Υλικά
- 10-12 άτομα
- 500 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1/3 φλιτζανιού φυστικοβούτυρο
- 1 μόρφατ ή ερμόλ
- 300 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής (patisserie) με γεύση σοκολάτα
- 2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
- νιφάδες λευκής και μαύρης σοκολάτας και 8 μπισκότα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέσα σε ένα πυρέξ (20Χ20 περίπου).
- Τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν.
- Για τη στρώση σοκολάτας Χτυπάμε τη κρέμα στιγμής με το γάλα στο μίξερ.
- Για την κρέμα τυριού Χτυπάμε στο μίξερ (σε άλλο μπολ) το τυρί κρέμα με το φυστικοβούτυρο και την άχνη.
- Σε τρίτο μπολ χτυπάμε το μόρφατ (αφού το έχουμε κρυώσει στο ψυγείο για 1 ώρα), μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.
- Απλώνουμε πάνω από τη βάση με τα μπισκότα τη σοκολατένια κρέμα.
- Από πάνω απλώνουμε την κρέμα τυριού με το φυστικοβούτυρο.
- Τελευταία απλώνουμε τη σαντιγί.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας και με τα θρυμματισμένα 8 μπισκότα που κρατήσαμε και σερβίρουμε!!! Κόλαση.
Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:
Μελωμένο σουφλέ μηλόπιτας με superfoods και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με φρυγανιά – Με ελάχιστες θερμίδες
Δείτε και αυτά