Εύκολα και γρήγορα από τον Γιάννη Λουκάκο: Παραδοσιακή συνταγή για μακαρόνια με κιμά – Το μυστικό στο βράσιμο


    Ο Γιάννης Λουκάκος μοιράστηκε μια παραδοσιακή συνταγή, που γίνεται εύκολα και γρήγορα, για μακαρόνια με κιμά και αποκάλυψε το μυστικό στο βράσιμο.Αν ωστόσο θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, μπορείτε να δείτε τη συνταγή για μπιφτέκια με κιμά από ζυγούρι.
    Βράζουμε τα ζυμαρικά σε κοχλάζον αλατισμένο νερό μέχρι να κρατάνε (al dente). Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε ζεστά μέσα στη σάλτσα με τον κιμ…


    Ο Γιάννης Λουκάκος μοιράστηκε μια παραδοσιακή συνταγή, που γίνεται εύκολα και γρήγορα, για μακαρόνια με κιμά και αποκάλυψε το μυστικό στο βράσιμο.

    Αν ωστόσο θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, μπορείτε να δείτε τη συνταγή για μπιφτέκια με κιμά από ζυγούρι.

    Υλικά

    • 600 γρ. σάλτσα κιμά
    • 1000 γρ. λιγκουίνι βρασμένα
    • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
    • αλάτι
    • πιπέρι

    Εκτέλεση

    Βράζουμε τα ζυμαρικά σε κοχλάζον αλατισμένο νερό μέχρι να κρατάνε (al dente). Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε ζεστά μέσα στη σάλτσα με τον κιμά.

    Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Εάν η σάλτσα στεγνώσει μπορούμε να προσθέσουμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά. Διορθώνουμε το αλάτι.

    Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και φρέσκο πιπέρι. Εναλλακτικά, μπορούμε να σερβίρουμε τη σάλτσα απευθείας πάνω στα ζυμαρικά.

    Κολλάνε τα μακαρόνια; Το λάθος κατά το βράσιμο που πρέπει να σταματήσετε τώρα

    Μπορεί να φαίνεται το πιο απλό και εύκολο φαγητό του κόσμου, όμως τα μακαρόνια δεν είναι αυτό που δείχνουν. Όπως και στην περίπτωση του βραστού αυγού, όλοι θεωρούμε ότι “Ένα αυγό και μια μακαρονάδα ο καθένα μπορεί να τα φτιάξει”, αλλά δεν είναι έτσι. Το κάθε τι χρειάζεται τη μαεστρία του. Χιλιάδες φοιτητικά σπίτια στον κόσμο απηύδησαν με το εγχείρημα μιας νόστιμης μακαρονάδας και οι καθόλου επίδοξοι μάγειρες αναγκάστηκαν να φάνε νερόβραστα ή κολλημένα μακαρόνια. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο της γιαγιάς για λαχταριστά μακαρόνια με κιμά.

    Είναι κάποια πράγματα που αγνοούμε όταν μαγειρεύουμε μακαρόνια, γιατί είναι ένα φαγητό που θωρούμε ότι δε χρειάζεται και τρελή μαεστρία. όμως έτσι βγαίνουν τα κολλημένα και λασπωμένα μακαρόνια που είναι άνοστα και τα τρώμε με το ζόρι. Δείτε παρακάτω τα 5 βασικά βήματα για να φτιάξετε μια σωστή μακαρονάδα αλλά χωρίς να κολλάνε τα μακαρόνια και να ξεραίνονται.

    Κρατάμε σταθερή και δυνατή τη θερμοκρασία του νερού που βράζουμε τα μακαρόνια.

    Τι να κάνω για να μην κολλάνε τα μακαρόνια; Δεν ανακατεύω συνεχώς γιατί λιώνουν, σπάνε και στο τέλος γίνονται κολλώδη και λασπωμένα, αφού αποβάλουν το άμυλο τους. Βάλτε μισή κουταλιά λάδι πριν βράσει το νερό και τα μακαρόνια σας θα είναι επαγγελματικά!

    Το λάδι στο βράσιμο των μακαρονιών δεν είναι απαραίτητο και σε καμία περίπτωση δεν βοηθά τα μακαρόνια να μην κολλήσουν, αφού όταν σουρώνονται το λάδι θα ξεπλυθεί.

    Το κόλπο και όπλο για να δώσει κανείς γεύση στα μακαρόνια είναι το αλάτι. Αυτό προστίθεται στο νερό, καθώς βράζει, πριν ακόμη προσθέσουμε τα μακαρόνια.

    Όχι, δεν ξεπλένουμε τα μακαρόνια. Αν τα ξεπλύνουμε πρώτον χάνουμε τη μισή νοστιμιά τους και δεύτερον χάνουμε την πιθανότητα να κολλήσει η σάλτσα πάνω στο μακαρόνι αφού με το ξέπλυμα χάνεται το άμυλο τους. Επίσης, χάνουμε τη θερμοκρασία που έχουν αναπτύξει στο βράσιμο και μετά πρέπει να τα ξαναζεστάνουμε. Είναι εντελώς περιττό, εκτός κι αν πρόκειται να φτιάξετε μακαρονοσαλάτα, όπου εκεί είναι απαραίτητο να τα ξεπλύνετε και μετά να τα λαδώσετε ελαφρά. Αν ακολουθήσετε τα παραπάνω θα έχετε πάντα μια έτοιμη μακαρονάδα γευστική και χορταστική με “τεμπέλικα” βήματα.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά