Ζουμερά μπιφτέκια με ψωμί – Η σως πορτοκάλι τα πάει σε άλλο επίπεδο


Αυτή η συνταγή με μπιφτέκια είναι πραγματικά σε άλλο επίπεδο! Είναι ζουμερά ενώ έχουν μέσα ψωμί και η σως πορτοκάλι και μουστάρδας τα κάνει ανάρπαστα!Τα μπιφτέκια είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και …


Αυτή η συνταγή με μπιφτέκια είναι πραγματικά σε άλλο επίπεδο! Είναι ζουμερά ενώ έχουν μέσα ψωμί και η σως πορτοκάλι και μουστάρδας τα κάνει ανάρπαστα!

Τα μπιφτέκια είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων οπότε αν θες να κλέψεις τις εντυπώσεις σε ένα τραπέζι που ετοιμάζεσαι να κάνεις στο σπίτι για την οικογένειά σου πρέπει ασυζητητί να φτιάξεις αυτή την συνταγήγ!

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά ανάμεικτο
  • 2 φέτες ψωμί
  • 2 αυγά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • ρίγανη,αλάτι,πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
  • 0.5 ποτήρι σάλτσα μουστάρδας
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 0.5 ποτήρι νερό
  • πατάτες

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε το ψωμί.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά,το ψωμί,τα αυγά,το κρεμμύδι,λίγο αλάτι,λίγο πιπέρι και ρίγανη,την κέτσαπ.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ομοιογενές μείγμα.
  • Πλάθουμε τα μπιφτέκια σε αρκετά μεγάλο μέγεθος και τα τοποθετούμε στο ταψί (με λίγο λάδι).
  • Κόβουμε τις πατάτες και τις προσθέτουμε στο ταψί.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την μουστάρδα,τον χυμό και το νερό.
  • Περιχύνουμε πάνω από τα μπιφτέκια και ψήνουμε για περίπου μια ώρα στους 200 βαθμους.

Δες εδώ και μια συνταγή από το εξωτερικό για να φτιάξεις τις πιο τέλειες πατάτες!

Μπιφτέκια με μόνο 5 υλικά! Το μυστικό είναι να μην βάλεις ψωμί…

Το μυστικό για συγκλονιστικά μπιφτέκια είναι να μην βάλεις μέσα ψωμί! Σου έχουμε μια υπέροχη συνταγή με μόνο 5 υλικά!

Από τα πρώτα φαγητά που αποπειράθηκες να φτιάξεις και πέτυχε. Μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες, μία από τις αγαπημένες συνταγές.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κιμάς
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τρίβουμε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ ( αφήνουμε μέσα όλο το ζουμί που θα βγεί γιατι βοηθάει πολύ στο να γίνουν αφράτα τα μπιφτέκια)
  • Τρίβουμε και την ντομάτα
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι , τα αυγά , κύμινο , ρίγανη , αλάτι , πιπέρι και το μπέικιν
  • Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε μέσα τον κιμά
  • Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα ( επίσης ένα μυστικό για αφρατα μπιφτέκια ή κεφτεδάκια!!)
  • Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες ( όλη νύχτα ακόμα καλύτερα)
  • Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα
  • Ψήνουμε 180 αέρα και από τις 2 πλευρές

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Γεμιστές ντομάτες σε 5 λεπτά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Βάλε 1 πρέζα κανέλα και θα πάθεις πλάκα

Θεϊκό το κέικ βρώμης με το ινδοκάρυδο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Το μυστικό είναι στο λεμόνι

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά