Πανεύκολα γιουβαρλάκια του 15λεπτου – Η «τσαχπινιά» με το γιαούρτι


    Τα γιουβαρλάκια είναι ένα από τα πιο νόστιμα μαμαδίστικα φαγητά! Αν νομίζετε πως θέλει πολύ κόπο για να τα φτιάξετε, χρειάζεται απλώς να ρίξετε μια ματιά στην συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, η οποία είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη, με μία μικρή παραλλαγή, καθώς προσθέτει γιαούρτι!Δείτε επίσης: Πασταχιούτα: Αυτή είναι η μακαρονάδα γάμου της Ρόδου – Πως να την φτιάξειςΠηγή: argiro.gr


    Τα γιουβαρλάκια είναι ένα από τα πιο νόστιμα μαμαδίστικα φαγητά! Αν νομίζετε πως θέλει πολύ κόπο για να τα φτιάξετε, χρειάζεται απλώς να ρίξετε μια ματιά στην συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, η οποία είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη, με μία μικρή παραλλαγή, καθώς προσθέτει γιαούρτι!

    Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για γιουβαρλάκια

    Υλικά

    ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ

    • 500 gr κιμάς μοσχαρίσιος
    • 1 αυγό
    • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
    • 1 καρότο
    • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
    • 1/4 φλ. ρύζι
    • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
    • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

    • 3 κ.σ. βούτυρο
    • 3 κ.σ. αλεύρι
    • 1½ lt ζωμός
    • 2 αυγά
    • 2 λεμόνια

    Δείτε επίσης: Πασταχιούτα: Αυτή είναι η μακαρονάδα γάμου της Ρόδου – Πως να την φτιάξεις

    Εκτέλεση

    • Βάζουμε όλα τα υλικά για το μίγμα του κιμά σε μπολ και τα ζυμώνουμε καλά.
    • Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να φουσκώσει λίγο το ρύζι.
    • Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα και λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα σε μέτρια φωτιά, να ψηθεί 2-3 λεπτά.
    • Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε στο αλεύρι και στο βούτυρο, το ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.
    • Ξαναβάζουμε στη φωτιά να πάρει μία βράση (σε μέτρια φωτιά) η σάλτσα.
    • Πλάθουμε μικρά – μικρά, τα ρίχνουμε στη σάλτσα και τα σιγοβράζουμε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά.
    • Αν θέλουμε, ψιλοκόβουμε καρότο στη σάλτσα και ρίχνουμε κοτσάνια μαϊντανού και άνηθου δεμένα, για άρωμα.
    • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
    • Αφού βράσουν, χτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού και αραιώνουμε με λίγη σάλτσα να ζεσταθούν τα αυγά σιγά σιγά.
    • Αποσύρουμε το φαγητό να κοπεί ο βρασμός και τα περιχύνουμε με το αυγολέμονο.
    • Σερβίρουμε με γιαούρτι.

    Πηγή: argiro.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά