Υπάρχει μια τροφή «δηλητήριο», που είναι μία πλαστική ουσία και αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές και την οποία την καταναλώνουμε μικροί και μεγάλοι, επί καθημερινής βάσεως εν αγνοία μας. Επι…
Υπάρχει μια τροφή «δηλητήριο», που είναι μία πλαστική ουσία και αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές και την οποία την καταναλώνουμε μικροί και μεγάλοι, επί καθημερινής βάσεως εν αγνοία μας. Επιπλέον, υπάρχουν 3 ακόμη τρόφιμα που προκαλούν καρκίνο και πρέπει να αποφεύγετε
Το προϊόν ήταν η… μαργαρίνη. Μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδος φαγώσιμου. Πρόσθεσαν… χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά. Μια πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD έδειξε ότι τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες) κατά 53% τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία.
Η μαργαρίνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα (trans fatty acids). Παρέχει τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφανιαiας νόσου. Αυξάνει την συνολική χοληστερόλη και την LDL (την κακή χοληστερίνη), μειώνει την HDL (καλή χοληστερίνη). Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος. Μειώνει την αντίδραση των αντί-σωμάτων. Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης.
Η μαργαρίνη πλησιάζει πάρα πολύ να είναι μια πλαστική ουσία. Για την ακρίβεια, αν είχε ένα μόριο επί πλέον, θα ήταν πλαστικό! Μόνο αυτή η ιδιότητα, αρκεί ώστε να αποφεύγουμε την χρήση της. Όλα τα φαγώσιμα προϊόντα που έχουν υποστεί υδρογόνωσης (προσθέτουμε υδρογόνο για να αλλάξουμε την μοριακή τους σύνθεση) πρέπει να θεωρηθούν ύποπτα.
8 τροφές «θάνατος» για την καρδιά – Σταματήστε να τις τρώτε
Η διατροφή παίζει τεράστιο ρόλο στην υγεία της καρδιάς, καθώς 8 συγκεκριμένες τροφές είναι «θάνατος» και μπορούν να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα. Επίσης, αυτές είναι οι 4 τροφές που είναι ακατάλληλες για το συκώτι και πρέπει να τις πετάξετε από τα ντουλάπια του σπιτιού σας.
Ωστόσο, αν και παρατηρούνται κατά καιρούς διαφοροποιήσεις, οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι παρακάτω τροφές αποτελούν «βραδυφλεγείς βόμβες» για την υγεία της καρδιάς και του κυκλοφορικού μας συστήματος:
- Οι τροφές φαστ φουντ: περιέχουν σημαντικές ποσότητες κορεσμένου ζωικού λίπους, ενώ και ο τρόπος μαγειρέματος δεν είναι ο πλέον υγιεινός.
- Αλλαντικά: πέραν από τις μεγάλες ποσότητες λίπους, περιέχουν, ακόμα και στις λάιτ εκδοχές τους, πολύ αλάτι.
- Τηγανητά: αυξάνουν την «κακή» χοληστερόλη, και μειώνουν την «κακή», λόγω των τρανς λιπών.
- Γλυκά-μπισκότα-ζαχαρωτά: η ζάχαρη, επίσης, επιδρά εξαιρετικά αρνητικά στην υγεία του κυκλοφορικού συστήματος.
- Τα δημητριακά με ζάχαρη: ομοίως με τα γλυκά, ενώ αυξομειώνουν απότομα το σάκχαρο στο αίμα.
- Μαργαρίνη: παρά το γεγονός ότι είναι πιο υγιεινή από το βούτυρο, η μαργαρίνη που είναι στερεή σε θερμοκρασία δωματίου, περιέχει τρανς λίπη.
- Η πίτσα με πολλά κρεατικά: τυρί, αλλαντικά, αλάτι, ζύμη…, όλα ένα κι ένα για την καρδιά…
- Αναψυκτικά διαίτης: παρά τις διαβεβαιώσεις περί μηδέν θερμίδων και μηδέν ζάχαρης, τα αναψυκτικά διαίτης δεν είναι αθώα.