H κερασόπιτα που έχει τρελάνει το ίντερνετ, γίνεται σε 5 λεπτά και θέλει ελάχιστα υλικά. Πρόκειται για ένα λαχταριστό γλυκό,που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.Η συνταγή είναι τόσο εύκολη, δεδομένου ό…
H κερασόπιτα που έχει τρελάνει το ίντερνετ, γίνεται σε 5 λεπτά και θέλει ελάχιστα υλικά. Πρόκειται για ένα λαχταριστό γλυκό,που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Η συνταγή είναι τόσο εύκολη, δεδομένου ότι θα σας πάρει μόνο 5 λεπτά για να την φτιάξετε. Μερικοί ψήνουν την πίτα μαζί με τα κουκούτσια για καλύτερο άρωμα, ωστόσο, εσείς μπορείτε να τα αφαιρέσετε. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα, όπως φράουλες, βερίκοκα ή και μούρα. Αν πάλι, θέλετε κάτι πιο ανάλαφρο, δείτε εδώ το γιαουρτογλυκό ψυγείου με φράουλες.
Τα υλικά
- 600 γρ. φρέσκα κεράσια (αφού πρώτα βγάλετε τα κουκούτσια)
- 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 3/4 φλιτζάνια (100 γρ.) αλεύρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλυτζάνι (100 γρ.) ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα αμυγδάλου
- 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- Και λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα της κερασόπιτας
Η εκτέλεση
- Αρχικά, τοποθετείτε τα κεράσια (χωρίς κουκούτσι) σ’ένα πυρέξ, αφού προηγουμένως το έχει αλείψει με βούτυρο και ρίξετε λίγη ζάχαρη.
- Στη συνέχεια, ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε ένα μπολ.
- Ύστερα, περιχύνετε το μείγμα πάνω από τα κεράσια.
- Ψήνετε την κερασόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 40- 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει και στο τέλος ρίχνετε από πάνω την ζάχαρη άχνη.
Η κερασόπιτα σας είναι έτοιμη για να την απολαύσετε με την παρέα σας! Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση στο AthensMagazine.gr:
Υγιεινό και καλοκαιρινό: Φτιάξτε γλυκό με αφράτη κρέμα και ζελέ από ροδάκινα
Η καλύτερη συνταγή για το καλοκαίρι. Τι πιο νόστιμο και δροσιστικό για ένα κομμάτι γλυκό ψυγείου με ζελέ και ροδάκινα; Πρόκειται για μια εύκολη, οικονομική αλλά και υγιεινή συνταγή που θα λατρέψετε.
Ως μεγάλοι λάτρεις των γλυκών σας παρουσιάζουμε, κάθε ημέρα κι από μία με δύο συνταγές για γλυκό μέχρι να βρούμε τις καλύτερες και σίγουρα τις πιο εύκολες. Μία από αυτές ήταν και η συνταγή με το ανοιξιάτικο μπισκοτογλυκό που είναι έτοιμο σε 10 λεπτά. Πάμε όμως, να δούμε αναλυτικά το σημερινό γλυκό μας.
Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα cookies σοκολάτας με σταγόνες σοκολάτας
- 170 γρ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για βουτύρωμα πυρέξ
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Τι θα χρειαστούμε για γέμιση και επικάλυψη:
- 230 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
- 230 γρ. σαντιγί έτοιμη ή 120 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, κρύα χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
- 3-4 ροδάκινα καθαρισμένα κομμένα σε φέτες (ή κομπόστα αν δεν είναι στην εποχή τους)
- 2 φακελάκια φρουί ζελέ βερίκοκο (100 γρ. το ένα)
- 400 ml βραστό νερό + 400 ml κρύο νερό ή χυμό ροδάκινου ή ζωμός κονσέρβας ροδάκινου
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρέξ 22×33 εκ. περίπου ορθογώνιο ή αντίστοιχο τετράγωνο.
- Πλένετε τα ροδάκινα, τα κόβετε σε φέτες και τα τοποθετείτε σε μπόλικο απορροφητικό χαρτί κουζίνας μέχρι να απορροφήσει τα υγρά τους.
- Αν έχετε κονσέρβα τα στραγγίζετε, ακολουθείτε τη πιο πάνω διαδικασία και βάζετε στο ψυγείο το χυμό τους για να τον χρησιμοποιήσετε στη παρασκευή του ζελέ.
Για τη βάση:
- Θρυμματίζετε τα cookies και τα βάζετε σε ένα μπολ.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά.
- Στρώνετε ομοιόμορφα το μείγμα στη βάση του βουτυρωμένου πυρέξ και ισιώνετε την επιφάνειά του
- Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λ.
- Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
Για τη γέμιση:
- Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει το μείγμα.
- Αφήνετε το μίξερ προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Απλώνετε το μείγμα πάνω από τη κρύα ψημένη βάση, ισιώνετε την επιφάνειά του και το βάζετε στο ψυγείο για 40-50 λ ή μέχρι να σφίξει και σταθεροποιηθεί καλά.
- Εν τω μεταξύ, λίγο πριν σταθεροποιηθεί η κρέμα γέμισης φτιάχνετε το ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας 400 ml ζεστό νερό και 400 ml κρύο και το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου χωρίς όμως να σφίξει.
- Βγάζετε το γλυκό σας από το ψυγείο και στρώνετε πάνω από τη κρέμα τυριού τις φέτες ροδάκινου. Στη συνέχεια ρίχνετε προσεκτικά από πάνω σε όλη την επιφάνεια το ζελέ.
- Προτιμήστε να ρίχνετε το ζελέ μέσα σε ένα μεγάλο κουτάλι που θα κρατάτε πάνω από γλυκό ώστε ο ζελές να πέφτει σαν συντριβάνι πάνω στο γλυκό.
- Τοποθετείτε το γλυκό σας στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί και να δέσει καλά το ζελέ.
- Το βγάζετε από το ψυγείο και το κόβετε σε κομμάτια.
Επίσης μπορεί να δοκιμάσετε να κάνετε μία ανάλογη συνταγή με γιαούρτι, ζελέ και φράουλες. Δοκιμάστε το σήμερα και θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό για φέτος το καλοκαίρι. Καλή σας επιτυχία και καλής σας απόλαυση.
Δείτε το βίντεο:
Δείτε και αυτά