Δεν είναι μυστικό ότι οι πατάτες είναι ένα φαγητό που τρώγεται με πολλούς τρόπους και το αγαπούν όλοι. Σε αυτό το άρθρο όμως θα σας παρουσιάσουμε μία απίστευτη συνταγή πατάτας με μπέικον. Αν όμως δεν …
Δεν είναι μυστικό ότι οι πατάτες είναι ένα φαγητό που τρώγεται με πολλούς τρόπους και το αγαπούν όλοι. Σε αυτό το άρθρο όμως θα σας παρουσιάσουμε μία απίστευτη συνταγή πατάτας με μπέικον. Αν όμως δεν σας αρέσει το μπέικον, μπορείτε να κάνετε πατάτες με κιμά και τυριά! Αν πάλι προσέχετε τη διατροφή σας και αποφεύγετε τα λιπαρά, δείτε εδώ τη συνταγή την πιο ιδιαίτερη τορτίγια με πατάτες.
Η συνταγή είναι απλή. Θα χρειαστείτε:
- Πατάτες
- Μπέικον
- Βούτυρο
- Μπαχαρικά
- Φέτες γαλοπούλας
- Τυρί τσένταρ
- Σος μπάρμπεκιου
- Sour cream
- Καuτερή σος
- Φρέσκο Κρεμμύδι
- Πιθανώς και μερικές οδοντογλυφίδες.
Εκτέλεση
- Το πρώτο βήμα είναι να τρυπήσετε τις πατάτες με ένα πιρούνι. Αυτό θα επιτρέψει στο ζεστό αέρα να μπει μέσα στην πατάτα όταν θα ψήνεται στο φούρνο. Ψήνετε τις πατάτες μόνο μέχρι να μαλακώσουν μέσα.
- Μόλις κρυώσουν από το φούρνο, κόψτε τις άκρες κάθε πατάτας.
- Το επόμενο βήμα είναι να τις αδειάσετε και να βάλετε το εσωτερικό τους μέσα σε ένα μπολ.
- Τώρα έρχεται το καλό: μπέικον. Τυλίξτε το γύρω από τις πατάτες που αδειάστε. Μπορείτε να το στερεώσετε πάνω στην πατάτα με τις οδοντογλυφίδες.
- Βάλτε στο μπολ όσο βούτυρο, μπαχαρικά και γαλοπούλα θέλετε. Ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά και γεμίστε τις πατάτες με το νόστιμο μείγμα
- Ρίξτε από πάνω λίγο τυρί και ψήστε για 5 λεπτά.
- Ρίξτε μπόλικη σος μπάρμπεκιου και ακόμα μια στρώση τυρί και βάλτε τις στο φούρνο για τελευταία φορά.
Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:
Τραγανές πατατοτυροκροκέτες – Καλύτερες και από τυρόπιτα
Αυτές οι τραγανές πατατοτυροκροκέτες θα γίνει το αγαπημένο σνακ και θα αντικαταστήσει ακόμα και την κλασική τυρόπιτα. Είναι εύκολοι και γρήγοροι στην εκτέλεση τους.
Φτιάχνονται με πουρέ πατάτας που σας έχει περισσέψει και ότι άλλα λαχανικά θέλετε να προσθέσετε.Ο πουρές πατάτας θα πρέπει να μείνει για ένα βράδυ στο ψυγείο για να κρατήσει το σχήμα του και να μη διαλυθεί. Τηγανίστε τα ακριβώς πριν τα σερβίρετε. Το εσωτερικό θα είναι μαλακό και τυρένιο, ενώ το εξωτερικό τραγανό και με χρυσαφένιο χρώμα.
Είναι εθιστικά και κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα, όπως και τα τηγανόψωμα, που μπορείτε να δείτε εδώ πώς να τα φτιάξετε. Αν δεν έχετε αρκετό πουρέ, μειώστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής στη μέση.
- 2 φλιτζάνια κρύο πουρέ πατάτας που έχει απομείνει
- 1 αυγό, χτυπημένο
- 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
- χοντροκομμένο αλάτι
- 1/4 φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι
- Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την φρυγανιά και το λάδι. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, κάνουμε μικρές μπάλες του μίγματος. Κάθε μπαλίτσα την περνάμε από την φρυγανιά, για να πάρει μια επίστρωση. Τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα τέταρτο.
- Ρίχνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις το λάδι είναι ζεστό, μπορούμε να αρχίσουμε να τηγανίζουμε τις κροκέτες.
- Τηγανίζουμε κάθε κροκέτα, αλλάζοντας πλευρά για τουλάχιστον 3 φορές, για περίπου 3-4 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι η κάθε πλευρά να είναι τραγανή και να ροδίσει. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Ρίξτε επιπλέον αλάτι αν είναι επιθυμητό.
- Σερβίρετε ζεστό.