Το Athensmagazine.gr σας προτείνει υπέροχη συνταγή για εύκολη και αφράτη νηστίσιμη τούρτα σοκολατίνα από την Pastry Designs, ενώ αν θέλετε κάτι διαφορετικό σας έχουμε και ένα υγιεινό γλυκό με ροδάκινα…
Το Athensmagazine.gr σας προτείνει υπέροχη συνταγή για εύκολη και αφράτη νηστίσιμη τούρτα σοκολατίνα από την Pastry Designs, ενώ αν θέλετε κάτι διαφορετικό σας έχουμε και ένα υγιεινό γλυκό με ροδάκινα.
Πάμε να την δούμε αναλυτικά:
Υλικά (Ingredients):
- 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει (200gr. self raising flour)
- 30γρ. κακάο (30gr. cocoa)
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (1/2 tsp. baking powder)
- 1/2 κ.γ. αλάτι (1/2 tsp. salt)
- 200γρ. ζάχαρη (200gr. sugar)
- 1 κ.γ. στιγμιαίος καφές διαλυμένος σε – 240ml καuτό νερό (1 tsp. instant coffee dissolved in 240ml hot water)
- 120ml ηλιέλαιο (10ml sunflower oil)
- 500ml φυτική σαντιγύ (500ml vegetable fat whipping cream)
- 300γρ. νηστίσιμη πραλίνα “Soudis” (300gr. vegetable praline “Soudis”)
- 100γρ. σοκολάτα Nestle Dessert Greece 52% (100gr. dark chocolate 52% Nestle Dessert Greece)
- 100ml φυτική σαντιγύ (100ml vegetable fat whipping cream)
Για περισσότερες συνταγές κάντε εγγραφή στο κανάλι της Pastry Designs στο Youtube
Γιαουρτογλυκό ψυγείου με φράουλες – Εύκολη και λαχταριστή συνταγή
Το Athensmagazine.gr έχει για εσάς συνταγή για ένα αφράτο γλυκό ψυγείου. Μπισκοτένια βάση, γιαούρτι με φράουλες, σαντιγί, γαρνιρισμένο με φράουλες και σιρόπι σοκολάτας. Τόσο απλό… τόσο δροσερό… Ωστόσο, αν δεν σας αρέσουν οι φράουλες.
Υλικά
Για τη βάση:
- 450 γρ. cookies σοκολάτας
- 1/4 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
- 2 κ.σ. νερό
- 1 αυγό
Για τη γέμιση:
- 1 φλ. τσαγιού φράουλες σε κομμένες στα 2 ή 3
- 440 γρ. γιαούρτι με γεύση φράουλας
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, κρύα, πλήρης 35-36% λιπαρά
Για γαρνίρισμα:
- φράουλες φρέσκες για γαρνίρισμα
- σιρόπι φράουλας & σοκολάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για τη βάση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε λαδόχαρτο σε ένα μικρό ταψάκι. Θρυμματίζετε στο multi τα cookies.
- Μεταφέρετε το τρίμμα σε μπολ, προσθέτετε το σπορέλαιο, το νερό και το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη.
- Αν χρειαστεί προσθέστε 1 κ.σ. νερό επιπλέον.
- Παίρνετε με ένα κουτάλι της σούπας, 6 κουταλιές από το μείγμα και τις βάζετε τη μια δίπλα στην άλλη στο ταψάκι για να κάνετε 6 μπισκότα.
- Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 8-11 λ μέχρι να σφίξουν. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε μέσα στο ταψί για 2 λ να “σταθούν” και μετά τα τοποθετείτε σε σχάρα να κρυώνουν.
- Εν τω μεταξύ βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι ή ταρτιέρα 23-25 εκ. περίπου και το στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος.
- Στρώνετε την υπόλοιπη ζύμη μπισκότου στη βάση και 2,5 εκ. ύψος περιμετρικά του ταψιού και τη ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λ περίπου μέχρι να σφίξει. Την αφήνετε εκτός φούρνου για 30 λ να κρυώσει εντελώς.
Για τη γέμιση:
- Βάζετε σε μεγάλο μπόλ το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη (προαιρετικά μπορείτε να αυξομειώσετε τη ποσότητα της ζάχαρης σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας) και ανακατεύετε πολύ καλά με σύρμα να αφρατέψει το γιαούρτι.
- Προσθέτετε και τις φράουλες και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν. Απλώνετε το μείγμα γιαουρτιού, φράουλας πάνω στη ψημένη βάση.
- Θρυμματίζετε με τα χέρια σας τα 6 μπισκότα και τα πασπαλίζετε πάνω από το γιαούρτι.
- Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και τη στρώνετε ομοιόμορφα πάνω από το γιαούρτι και τα μπισκότα.
- Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.
Για γαρνίρισμα:
- Ξεφορμάρετε το γλυκό σε πιατέλα, πασπαλίζετε με φρέσκες φράουλες και το περιχύνετε προαιρετικά με σιρόπι φράουλας ή σοκολάτα ή και τα δύο.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις φράουλες με βατόμουρα ή σμέουρα ή αντικαταστήστε τη μισή ποσότητα με φράουλες και την άλλη μισή με βατόμουρα ή σμέουρα.