Κιχιά Κοζάνης: Εύκολα και τραγανά στριφτά τυροπιτάκια με την αυθεντική κοζανίτικη συνταγή


Κιχιά Κοζάνης: Επιθυμείτε να φτιάξετε μία παραδοσιακή συνταγή, η οποία να σας συντροφεύει γευστικά για το δεκατιανό ή το απογευματινό σας; Μπορείτε να κάνετε μία εύκολη παραδοσιακή συνταγή από την Κοζ…


Loading...


Κιχιά Κοζάνης: Επιθυμείτε να φτιάξετε μία παραδοσιακή συνταγή, η οποία να σας συντροφεύει γευστικά για το δεκατιανό ή το απογευματινό σας; Μπορείτε να κάνετε μία εύκολη παραδοσιακή συνταγή από την Κοζάνη. Τα Κιχιά Κοζάνης είναι ασυναγώνιστα ως προς τη γεύση τους και θα το καταλάβετε κι εσείς, μόλις τα δοκιμάσετε.

Κιχιά Κοζάνης – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Κιχιά Κοζάνης – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– Βάζουμε στη λεκάνη 1 κιλό αλεύρι για πίτες,
– 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
– 4 κουταλιές της σούπας ξύδι,
– 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο αλάτι,
– 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά ξερή,
– 2 νεροπότηρα χλιαρό νερό και τα ζυμώνουμε

Κιχιά Κοζάνης – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
– Στη συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας και την κόβουμε σε 6 κομμάτια.
– Αυτά τα κομμάτια τα φτιάχνουμε μπαλίτσες!
– Αυτές τις μπαλίτσες τις ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια, τα οποία λαδώνουμε.
– Ανά δυο φυλλαράκια το ένα πάνω στο άλλο ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο και το λαδώνουμε.
– Βάζουμε στην άκρη του φύλλου φέτα τριμμένη και το κλείνουμε, ρολάροντας το 3 φορές και το κόβουμε.
– Το στριφογυρνάμε και το τοποθετούμε στην λαδόκολλα!
– Κάνουμε την ίδια διαδικασία σε όλα.
– Τέλος, ρίχνουμε στο καθένα από 3 κουταλιές ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου. Εννοείται πως έχουμε προθερμασμένο, το φούρνο μας.
– Αφήνουμε τα φύλλα μας στο φούρνο έως ότου, εκείνα, να κοκκινίσουν.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...