Σαλάτα με ρόδι και πορτοκάλι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που έχει ελάχιστες θερμίδες. Το πορτοκάλι θα την απογειώσει αυτή την συνταγή που θα φτιάξετε και θα τους ξετρελάνετε όλους μέσα στο σπίτι, τό…
Σαλάτα με ρόδι και πορτοκάλι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που έχει ελάχιστες θερμίδες. Το πορτοκάλι θα την απογειώσει αυτή την συνταγή που θα φτιάξετε και θα τους ξετρελάνετε όλους μέσα στο σπίτι, τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους.
Την βρήκαμε στο argiro.gr. Οικογενειακή σαλάτα με ρόδι, πορτοκάλι και κόκκινα φρούτα, γεμάτη φρεσκάδα, χρώματα και γεύση μοναδική!
Υλικά Συνταγής
- 1 συσκευασία οικογενειακή σαλάτα Φρεσκούλης 425 γραμ.
- 150 γραµ. κόκκινα φρούτα (φρούτα δάσους)
- 1 πορτοκάλι (φιλέτα)
- 1 αβοκάντο
- 1/2 φλ. κράνμπερι αποξηραμένα ή σταφίδες
- 1/2 φλ. ρόδι καθαρισμένο
- 1/2 φλ. φιλέ αμύγδαλο
- λίγες φύτρες
- λίγες φλούδες ώριμη γραβιέρα
Για το dressing
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- χυμό από 1 ζουμερό πορτοκάλι
- 1 κ.γλ. μέλι
- 2 κ.σ λευκό ξύδι από κρασί
- λίγο αλάτι
- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη σαλάτα με ρόδι και πορτοκάλι, βάζουμε πρώτα σε μια μεγάλη σαλατιέρα την οικογενειακή σαλάτα.
Προσθέτουμε τα κόκκινα φρούτα, τα αποξηραμένα φρούτα, τα φιλέτα πορτοκαλιού, το αβοκάντο κομμένο σε καρέ και το ρόδι. Δείτε πως να καθαρίσετε εύκολα το ρόδι εδώ.
Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε την σαλάτα.
Στήνουμε τη σαλάτα σε μια ανοιχτή πιατέλα, την πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και φύτρες. Γαρνίρουμε με φλούδες ώριμης γραβιέρας.
Για το dressing με πορτοκάλι
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Χτυπάμε να ενωθούν. Περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Κόκκινα φρούτα μπορείτε να χρησιμοποιήστε κάθε εποχή διαφορετικά, βατόμουρα κόκκινα, φράουλες, κεράσια, καρπούζι κλπ
Δείτε εδώ πως να φτιάξετε και μια συγκλονιστική τυρόπιτα με ανθότυρο!
Αν δεν θέλετε σαλάτα δείτε το ψητό κουνουπίδι με πορτοκάλι
Κουνουπίδι ψητό στο φούρνο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Το πορτοκάλι θα το απογειώσει αυτή την συνταγή που θα φτιάξετε και θα τους ξετρελάνετε όλους μέσα στο σπίτι, τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους.
Την βρήκαμε στο argiro.gr. Ολόκληρο ψητό κουνουπίδι στο φούρνο. Vegan συνταγή με ελάχιστες θερμίδες πολύ νόστιμη. Είσαι χορτοφάγος ή νηστεύεις και βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια; Το ψητό κουνουπίδι είναι το νέο trend στην κουζίνα των vegan ανά τον κόσμο. Δοκίμασε το!
Υλικά Συνταγής
Για το κουνουπίδι
- 1 κεφάλι κουνουπίδι καθαρισμένο
- 1 κύβο λαχανικών
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 3 κ.σ νερό
- 1 κ.σ πάστα κάρυ (ή σκόνη κάρυ)
- 1 κ.σ πετιμέζι (ή κρέμα βαλσάμικου)
- αλάτι
Για τη σως αβοκάντο
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πιπεριά τσίλι
- 2 κ.σ. κόλιανδρο
- ή μαϊντανό
- λίγο αλάτι
- το χυμό από 2 λάιμ
- 1 κ.γλ. μέλι (ή πετιμέζι)
- 1 κ.σ ελαιόλαδο 4-5 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
- Για το ολόκληρο ψητό κουνουπίδι στο φούρνο, καθαρίζουμε πρώτα το κουνουπίδι και αφαιρούμε το κοτσάνι. Το βουτάμε σε ένα μπολ με νερό και λίγο ξύδι. Το πλένουμε και το στραγγίζουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C. Στη βάση του φούρνου βάζουμε ένα ταψί με βραστό νερό για να δημιουργείται ατμός κατά το ψήσιμο.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το νερό, το κάρυ, το γλυκαντικό, τον κύβο λαχανικών και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν πάστα. Δοκιμάζουμε κι αν χρειάζεται συμπληρώνουμε ανάλογα αλάτι, γλύκα ή κάρυ.
- Γυρνάμε ανάποδα το κουνουπίδι και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην καρδιά του κουνουπιδιού. Αφήνουμε να διατρέξει όλα τα κενά ανάμεσα στις φούντες του κουνουπιδιού για να δώσει ένταση των υλικών. Μετά το αναποδογυρίζουμε και το βάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Με ένα πινέλο το αλείφουμε ολόγυρα με όση σάλτσα έτρεξε από το εσωτερικό του.
- Το σκεπάζουμε με μία λαδόκολλα και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε το κουνουπίδι στο φούρνο για περίπου 40′ μέχρι με ένα μαχαίρι να ελέγξουμε την καρδιά του αν μαλάκωσε αρκετά.
- Αν σας αρέσει πολύ μαλακό, μπορείτε πριν το ψήσιμο να το βράσετε ολόκληρο για 10′ κει μετά να το αλείψετε και να το βάλετε στο φούρνο να ψηθεί.
- Στα τελευταία 5′ ψησίματος αφαιρέστε τη λαδόκολλα κι αφήστε το να ροδίσει. Το σερβίρουμε σε πιατέλα σκέτο σαν vegan κυρίως γεύμα ή με κινόα βρασμένη, ρόδι και μαϊντανό σε ένα τραπέζι σαν πρώτο πιάτο ή εναλλακτική σαλάτα. Συνοδέψτε το οπωσδήποτε με τη σως αβοκάντο που σας έχω παρακάτω.
Για τη σως αβοκάντο
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μια κρέμα σαν αραιή μαγιονέζα. Προσθέτουμε λίγο νερό η χυμό πορτοκαλιού για να γίνει πιο ρευστή η σως αβοκάντο.
- Είναι προτιμότερο η σάλτσα αβοκάντο να καταναλώνεται την ίδια ημέρα. Αν μείνει, διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες καλά σκεπασμένη. Θα χάσει όμως το καταπράσινο χρώμα της.
Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:
Θα σε τρελάνουν οι γεύσεις της καραμελωμένης κρέμας κανέλας με λεμόνι της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
“Θεϊκό” κοτόπουλο ταντούρι με λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Δείτε και αυτά