Μετά από την απίστευτη συνταγή με την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο σειρά έχει λοιπόν να φτιάξετε το πιο λαχταριστό γλυκό του κουταλιού με λεμόνι όπου θα γλύφετε τα δάχτυλά σας καθώς η συνταγή είναι αρκετά…
Μετά από την απίστευτη συνταγή με την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο σειρά έχει λοιπόν να φτιάξετε το πιο λαχταριστό γλυκό του κουταλιού με λεμόνι όπου θα γλύφετε τα δάχτυλά σας καθώς η συνταγή είναι αρκετά εύκολη ενώ αν ακολουθήσετε πιστά τα όσα αναγράφονται από κάτω θα σας βγουν 32 κομμάτια. Φτιάξτε επίσης μόνοι σας το νηστίσιμο κέικ λεμόνι με γλάσο.
Το γλυκό του κουταλιού με λεμόνι
Υλικά
- 8 μεγάλα χοντρόφλουδα λεμόνια (ακέρωτα + βιολογικά)
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1½ φλ. νερό
- ½ λεμόνι (το χυμό)
Εκτέλεση
- Για το γλυκό κουταλιού λεμόνι, διαλέγουμε χοντρόφλουδα λεμόνια, χωρίς χτυπήματα και σημάδια. Τα πλένουμε και τα ξύνουμε ελαφρά εξωτερικά. Τα χαράζουμε στα τέσσερα κι αφαιρούμε τη φλούδα
- Τώρα έχουμε 32 κομμάτια (τέταρτα) φλούδες. Τυλίγουμε τις φλούδες αυτές σε καρουλάκια και με χοντρή βελόνα και κλωστή τα περνάμε σε σειρές-κολιέ
- (Μπορούμε αν θέλουμε να τα κόψουμε σε μπαστουνάκια αντί να τα καρουλιάσουμε). Σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματάμε τις λεμονόφλουδες για 3΄-4΄. Αλλάζουμε το νερό και τις ξαναζεματάμε
- Αφήνουμε τα καρουλάκια για λίγες ώρες σε λεκάνη με κρύο νερό. Έπειτα, τα ακουμπάμε πάνω σε χοντρή πετσέτα της κουζίνας και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. (Αυτό μπορούμε να το κάνουμε το βράδυ και να δέσουμε το γλυκό την επόμενη μέρα)
- Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, για να φτιάξουμε το σιρόπι για το γλυκό του κουταλιού λεμόνι
- Αφαιρούμε την κλωστή από τα καρουλάκια και τα ρίχνουμε στο σιρόπι. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 10΄ και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά το γλυκό και να αποβάλουν οι φλούδες την υγρασία τους στο σιρόπι. Έπειτα, το ξαναβάζουμε να βράσει μέχρι να δέσει το γλυκό. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού
- Δεν ξεχνάμε να ξαφρίζουμε το γλυκό όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια. Δεν ανακατεύουμε
- Το σιρόπι είναι δεμένο όταν βάζουμε λίγη ποσότητα σε ένα πιατάκι και φυσώντας σχηματίζονται κύματα
Πηγή: Argiro.gr
Φτιάξε την δική σου κρέμα λεμονιού με 3 υλικά – Έτοιμη μέσα σε πολύ λίγα λεπτά
Λόγω πολλών υποχρεώσεων αρκετές φορές έχουμε αναβάλλει διάφορες συνταγές που έχουμε βρει στο διαδίκτυο και μας φάνηκαν δελεαστικές καθώς δεν μπορούμε να βρούμε τον κατάλληλο χρόνο.
Ωστόσο, μετά από αρκετό ψάξιμο σας βρήκαμε την πιο ιδανική συνταγή η οποία θα σας λύσει τα χέρια σε περίπτωση που αναζητάτε επειγόντως ένα γλυκό.
Πρόκειται λοιπόν για μια κρέμα λεμονιού με μόνο 3 υλικά το οποίο είναι αρκετά δροσερό και μπορεί να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο ένα πλούσιο γεύμα. (δείτε εδώ και άλλες εύκολες συνταγές).
Τι θα χρειαστείς
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- 1 λεμόνι (χυμός)
- 300 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 2 λεμόνια (ξύσμα)
- 1/2 φλ. φιστίκια Αιγίνης προαιρετικά
Εκτέλεση
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να πήξει
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού σταδιακά
- Κατόπιν, ενσωματώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και αναδεύουμε απαλά ώστε να ομογενοποιηθεί στο μείγμα
- Μοιράζουμε την κρέμα λεμονιού σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια και τα παγώνουμε στο ψυγείο
- Αν θέλουμε, λίγο πριν σερβίρουμε την κρέμα λεμονιού με 3 υλικά, πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης
Πηγή: Argiro.gr
Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:
Έτοιμο σε λιγότερο από μισή ώρα – Ιδανικός για τις 14/2 ο κορμός Red Velvet
Έτοιμο σε 10 λεπτά – Λαχταριστό και ζεστό καλτσόνε σοκολάτας
Δείτε και αυτά