Μια θεϊκή συνταγή για μηλόπιτα με κρουασάν από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Με τις γεύσεις του μήλου, των φρούτων του δάσους και του κρουασάν να μπλέκονται μαγικά με την κανέλα που είναι πασπαλισμένα πάει…
Μια θεϊκή συνταγή για μηλόπιτα με κρουασάν από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Με τις γεύσεις του μήλου, των φρούτων του δάσους και του κρουασάν να μπλέκονται μαγικά με την κανέλα που είναι πασπαλισμένα πάει αλλού το επίπεδό σου στην κουζίνα.
Δες παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείς αλλά και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να την φτιάξεις κι εσύ σπίτι σου.
Υλικά Συνταγής
- 10 κρουασάν ψημένα και κομμένα στη μέση
- 3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε 12 φέτες το κάθε ένα
- 1/3 φλ. νερό ή χυμός μήλο
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 2 φλ. φρούτα του δάσους
- 3 κ.σ. μαρμελάδα βατόμουρο
- 4 αυγά
- 2 κρόκοι
- 1 φλ. γάλα
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλ. ζάχαρη
- 3/4 φλ. αμυγδαλόψυχα αλεσμένη (άσπρο καθαρισμένο αμύγδαλο)
- 1/2 κ.γλ. κανέλα
- λίγο φιλέ αμυγδάλου
- 1 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση για τα κρουασάν μηλόπιτας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
- Για το κρουασάν μηλόπιτα, ζεσταίνουμε πρώτα σε κατσαρόλα το νερό με το 1 κ.σ. ζάχαρη και προσθέτουμε τα μήλα. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και να πιουν όλα τα υγρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα δαχτυλίδι ή ένα ταψάκι διαμέτρου 23 εκ. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στη βάση και στα πλαϊνά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C. Βάζουμε σε μπολ τα αυγά, τους κρόκους, το γάλα, την κρέμα και το 1 φλ. ζάχαρη, και με σύρμα τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύουμε ξεχωριστά την κανέλα και το αλεσμένο αμύγδαλο. Ανακατεύουμε τα φρούτα του δάσους με τη μαρμελάδα.
- Βάζουμε στη φόρμα μια στρώση από κρουασάν, κομμένα στη μέση, κοντά κοντά, ώστε να φτιάξουμε τη βάση του γλυκού. Προσθέτουμε σε στρώση τα μισά μήλα, τα μισά φρούτα του δάσους και το μισό αμύγδαλο.
- Επαναλαμβάνουμε, βάζοντας στρώσεις κρουασάν, μήλα, φρούτα του δάσους και αμύγδαλο. Πιέζουμε ελαφρά τις στρώσεις να κολλήσουν. Περιχύνουμε με τα υγρά, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά, όλα τα υλικά. Αφήνουμε το γλυκό στον πάγκο για μια ώρα, να ρουφήξει τα υγρά. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και λίγη ζάχαρη. Ψήνουμε για περίπου 40′. Το αφήνουμε 30′ να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Το βγάζουμε σε τουρτιέρα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
Κι αν τρελαίνεσαι για τα μήλα γενικά σου έχουμε συνταγή για εύκολα κεκάκια μήλου! Έτοιμα σε 5 λεπτά
Μηλόπιτα της τεμπέλας με σταφίδες και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Την συνταγή την βρήκαμε στο argiro.gr και η αλήθεια είναι πως ξετρελαθήκαμε. Με μόνο λίγα υλικά όπως θα δεις και παρακάτω.
Υλικά Συνταγής
- 4 χωριάτικα ή φύλλα κρούστας
- 3 κ.σ αλεύρι ή φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 φλ. μαύρη ή καστανή ζάχαρη
- 5 μήλα
- 30 γραμ. βούτυρο (λιωμένο και χλιαρό)
- 1/2 κ.γλ. κανέλα
- 1/2 φλ. σταφίδες
- 1/2 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
- Για την μηλόπιτα της τεμπέλας χωρίς αυγά, καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το λιωμένο χλιαρό βούτυρο. Πασπαλίζουμε τα μήλα με το αλεύρι τη ζάχαρη και την κανέλα
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τη σταφίδα και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
- Σε λαδωμένο ή βουτυρωμένο μικρό στρογγυλό ταψί 25 εκατοστών, στρώνουμε ένα χωριάτικο φύλλο τσαλακωτά. Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε το φύλλο και στρώνουμε από πάνω τσαλακωτά και ένα δεύτερο χωριάτικο φύλλο.
- Αδειάζουμε τη γέμιση για την μηλόπιτα και καλύπτουμε με τα άλλα δύο φύλλα τα οποία τα στρώνουμε τσαλακωτά και τα λαδώνουμε (ή βουτυρώνουμε) ενδιάμεσα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 45′ περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο πάνω και κάτω.
- Αφού βγει η μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να σταθεί για 10′. Έτσι, θα τραβήξει την υγρασία της και θα κρυώσει λίγο η καραμέλα μήλου που σχηματίζεται κατά το ψήσιμο από τα μήλα και τη ζάχαρη.
- Για να φτιάξετε την μηλόπιτα της τεμπέλας ακόμα πιο γρήγορα και πιο εύκολα, χρησιμοποιήστε τα φύλλα «Τόσο απλά», βάζοντας τη γέμιση ανάμεσα στα φύλλα και ψήνοντας με τις παραπάνω οδηγίες.
- Κόβουμε σε 6 – 8 κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:
Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλιας και κανέλα – Θα τρελάνει τον ουρανίσκο σου
Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και λεμόνι
Δείτε και αυτά