Άκης Πετρετζίκης: Ταμπουλέ με αρακά


    Υλικά: Για το ταμπουλέ2 κ.σ. ελαιόλαδο200 γρ. πλιγούρι, μέτριοαλάτιπιπέρι400 γρ. νερό300 γρ. αρακά, κατεψυγμένο1 ματσάκι μαϊντανό1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκοχυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνιΓια το χούμους40…


    Υλικά: 

    Για το ταμπουλέ
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    200 γρ. πλιγούρι, μέτριο
    αλάτι
    πιπέρι
    400 γρ. νερό
    300 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
    1 ματσάκι μαϊντανό
    1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
    χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

    Για το χούμους
    400 γρ. ρεβίθια, σε κονσέρβα
    2-3 κ.σ. ταχίνι
    1 κ.γ. κύμινο
    1/2 σκ. σκόρδο
    50 γρ. ελαιόλαδο
    αλάτι
    πιπέρι
    χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

    Για το σερβίρισμα
    2 αραβικές πίτες
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    αλάτι
    πιπέρι
    1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή

    Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά