Το παστίτσιο της τεμπέλας: Εύκολο και νόστιμο


    Το παστίτσιο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Ωστόσο, επειδή χρειάζεται πολύ χρόνο για να μαγειρευτεί δεν το τρώμε τόσο συχνά. Τι θα έλεγες, όμως αν υπήρχε μία συνταγή ευκολότ…


    Το παστίτσιο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Ωστόσο, επειδή χρειάζεται πολύ χρόνο για να μαγειρευτεί δεν το τρώμε τόσο συχνά. Τι θα έλεγες, όμως αν υπήρχε μία συνταγή ευκολότερη από την συνηθισμένη; Ακολούθησε την παρακάτω συνταγή και δε θα χάσεις.

    Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ την συνταγή για νηστίσιμο παστίτσιο.

    Υλικά

    Μερίδες: 3-4

    • 300 γρ. κοφτό μακαρονάκι
    • λίγο λάδι
    • 150 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
    • 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
    • 150 γρ. τριμμένο Kerrygold
    • 600 ml φρέσκο γάλα
    • αλάτι (αν τα τυριά δεν είναι αρκετά αλμυρά)
    • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

    Το παστίτσιο της τεμπέλας: Εύκολο και νόστιμο

    Διαδικασία

    • Για το παστίτσιο της τεμπέλας, αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος (περίπου 20×30 εκ.) με λίγο λάδι και απλώνουμε τα μακαρόνια (άβραστα) σε μία στρώση. Αλατίζουμε (αν χρειάζεται).
    • Προσθέτουμε τα τυριά, ένα-ένα ή όλα μαζί – δεν έχει σημασία.
    • Τέλος, ρίχνουμε το γάλα και αν δεν σκεπαστούν τα ζυμαρικά, προσθέτουμε νερό.
    • Τρίβουμε πιπέρι.
    • Ψήνουμε το παστίτσιο της τεμπέλας, στον φούρνο, στους 180° C με την κάτω αντίσταση και τον αέρα, για 20-25 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια και να ροδίσει η επιφάνεια των τυριών.

    Πηγή: gastronomos.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά