Νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες που λιώνουν στο στόμα – Η απόλυτη συνταγή για την νηστεία


    Για τις ημέρες της νηστείας, η συνταγή με ρεβυθοκεφτέδες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι η πιο τέλεια συνταγή. Είναι πολύ νόστιμη και δεν ζηλεύουν τίποτα από τους κανονικούς κεφτέδες.ΥλικάΠως να του…


    Για τις ημέρες της νηστείας, η συνταγή με ρεβυθοκεφτέδες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι η πιο τέλεια συνταγή. Είναι πολύ νόστιμη και δεν ζηλεύουν τίποτα από τους κανονικούς κεφτέδες.

    Η συνταγή και η εκτέλεση για τους ρεβυθοκεφτέδες

    Υλικά

    • 2 ½ φλ. ρεβύθια βρασμένα/μαγειρεμένα (κατσαρόλας ή φούρνου)
    • 2 φλ. τρίμματα ψωμιού
    • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
    • 2 φρ. κρεμμυδάκια τρυφερά ψιλοκομμένα με τα φύλλα τους
    • 1/2 ματσάκι άνηθο
    • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
    • 1/2 ματσάκι δυόσμο
    • 1 φλ. τριμμένη καρυδόψιχα
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • λίγο αλεύρι για πανάρισμα
    • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    • λεμόνι για το σερβίρισμα

    Πως να τους φτιάξετε

    • Πρέπει τα ρεβύθια που θα χρησιμοποιήσετε για τους ρεβυθοκεφτέδες να είναι βρασμένα ή μαγειρεμένα προηγουμένως, είτε σαν σούπα, είτε στο φούρνο.
    • Στραγγίζουμε πολύ καλά τα μαγειρεμένα ρεβύθια. Τα λιώνουμε με πιρούνι ή τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
    • Ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ή τα αλέθουμε στο μπλέντερ.
    • Βάζουμε όλα τα υλικά για τους ρεβυθοκεφτέδες σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε καλά, μέχρι να πάρει το μείγμα ένα ομοιόμορφο χρώμα. Η ζύμη πρέπει να πλάθεται σε κεφτέ, για αυτό αν είναι αρκετά αραιή προσθέτουμε λίγη τριμμένη ψίχα ψωμιού, είτε λίγο αλεύρι είτε νιφάδες βρώμης, φρυγανιά κλπ.
    • Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
    • Αφού κρυώσει λίγο και πλάθεται καλύτερα, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και πλάθουμε μεγάλους πλακέ κεφτέδες.
    • Τους αλευρώνουμε ελαφρά (κολλάνε λίγο εξωτερικά) και τους τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά να ροδίσουν ομοιόμορφα.
    • Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
    • Εάν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, αφού πλάσετε τους ρεβυθοκεφτέδες, βάλτε τους σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τους στους 200 βαθμούς C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

    Ενώ, όταν ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για τον οβελία, δείτε το μυστικό για να βγει τραγανό και “μελωμένο” ταυτόχρονα το κοκορέτσι.

    Argiro.gr

    Πανεύκολη πασχαλινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο – Με κολοκυθάκια και λίγο ελαιόλαδο

    Ότι καιρό κι αν κάνει την Μεγάλη Εβδομάδα (δείτε εδώ αναλυτικά την πρόγνωση) το τραπέζι στο σπίτι με οικογένεια και φίλους είναι έθιμο και δεν αλλάζει με τίποτα! Πέρα από τα τόσα που θα έχει επάνω, το Youweekly.gr προτείνει να εντάξετε στο μενού και την παρακάτω συνταγή, της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

    Είναι εύκολη, είναι γρήγορη και σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

    Για την πασχαλινή τυρόπιτα

    • 700 γρ. κολοκυθάκια τρυφερά (πρωτοφαντά)
    • 10-12 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα πράσινα φύλλα τους
    • 2 πράσα μικρά τρυφερά
    • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
    • 6 αυγά χωρισμένα ο κρόκος από το ασπράδι
    • 1 φλ. γάλα
    • 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 3 κ.γ. baking powder
    • 1 φλ. ανθότυρο
    • 2 φλ. φέτα σε τρίμματα
    • 1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
    • 1/2 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
    • 1/2 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο για το ταψί
    • Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

    Εκτέλεση

    • Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε όλα τα λαχανικά που θα βάλουμε στη πασχαλινή τυρόπιτα.
    • Ψιλοκόβουμε χωριστά τα κολοκύθια και τα φρέσκα κρεμμύδια και έπειτα ψιλοκόβουμε το πράσο για τη πασχαλινή τυρόπιτα. Θα πάθετε πλάκα με αυτή τη πασχαλινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο!
    • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να μαλακώσουν ελαφρά για 10 λεπτά.
    • Προσθέτουμε το κολοκύθι. Αφήνουμε να μαραθεί και να πιει τα υγρά του.
    • Τ’ αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για 5-6 λεπτά.
    • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, τους κρόκους, το γάλα, το αλεύρι, το baking powder, τα τυριά, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.
    • Ανακατεύουμε να ενωθούν.
    • Σε ένα μίξερ με κάδο, χτυπάμε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα σε απαλές κορυφές για 2 λεπτά περίπου.
    • Απαλά προσθέτουμε και ανακατεύουμε τη μαρέγκα στα υπόλοιπα υλικά για τη πασχαλινή τυρόπιτα.
    • Αδειάζουμε σε καλά λαδωμένο μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος.

    Για το ψήσιμο

    • Ψήνουμε τη πασχαλινή τυρόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις για 45 λεπτά να ροδίσει ελαφρά και να σταθεροποιηθεί.
    • Εναλλακτικά ψήνουμε στους 160°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα του φούρνου γύρω στα 35 λεπτά.
    • Αφήνουμε να κρυώσει και μετά κόβουμε τη κόβουμε.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Θα σας τρέχουν τα σάλια – Πανεύκολος κορμός με πραλίνα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Ιδανική για τη Μεγάλη Εβδομάδα – Εύκολη και γρήγορη νηστίσιμη πίτσα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά