Σκέτη αμαρτία – Αφράτο τσουρέκι με σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


    Σας δείξαμε πως να φτιάξετε εύκολα τσουρέκια χωρίς ζύμωμα (δείτε εδώ τη συνταγή) και τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις αυτό το υπέροχο τσουρέκι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με λαχταριστή σοκολάτα.Πηγή: Argiro…


    Σας δείξαμε πως να φτιάξετε εύκολα τσουρέκια χωρίς ζύμωμα (δείτε εδώ τη συνταγή) και τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις αυτό το υπέροχο τσουρέκι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με λαχταριστή σοκολάτα.

    Υλικά για το τσουρέκι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    • 550 γρ. αλεύρι δυνατό για τσουρέκι (4 ⅓ φλ.)
    • 100 γρ. ζάχαρη (1/2 φλ.)
    • 1 κ.γ. κανέλα
    • 1 κ.σ. γεμάτη μαγιά στιγμής
    • 3 αυγά μεγάλα
    • 120 γρ. γάλα (1/2 φλ.)
    • 1/4 κ.γ. αλάτι
    • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    • Λίγο λιωμένο βούτυρο
    • 2 φόρμες μικρές για κέικ

    Για τη γέμιση

    • 50 γρ. κακάο (1/2 φλ.)
    • 50 γρ. άχνη ζάχαρη (1/2 φλ.)
    • 125 γρ. λιωμένο βούτυρο
    • 150 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
    • 100 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
    • 1 κ.σ. ζάχαρη

    Για το σιρόπι

    • 240 γρ. νερό (1 φλ.)
    • 300 γρ. ζάχαρη (1 ½ φλ)
    • Φλούδα πορτοκαλιού ακέρωτη

    Πλέξιμο τσουρεκιού

    Εκτέλεση:

    • Όλα τα υλικά για το τσουρέκι με σοκολάτα, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
    • Ψιλοκόβουμε το βούτυρο και κρατάμε το κομμάτια στην άκρη.
    • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ.
    • Προσθέτουμε τη μάγια και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
    • Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2′.
    • Προσθέτουμε το αλάτι και λίγο λίγο τα κομμάτια από το μαλακό βούτυρο, με το μίξερ πάντα σε λειτουργία.
    • Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και γυαλιστερή και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
    • Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ, την αλείφουμε με λίγο λάδι ή λιωμένο βούτυρο και την σκεπάζουμε.
    • Αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο.
    • Βουτυρώνουμε δυο μικρές μακρόστενες φόρμες κέικ και στη βάση στρώνουμε λαδόκολλα.
    • Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη.
    • Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο 30χ40 εκ.
    • Αλείφουμε στην επιφάνεια τη μισή γέμιση-πάστα σοκολάτα, αφήνοντας κενό 2 εκ. γύρω γύρω.
    • Πασπαλίζουμε τη μισή καρυδόψιχα και τη μισή ζάχαρη.
    • Τυλίγουμε σε ρολό, κόβουμε λεπτή φέτα και ισιώνουμε τις άκρες.
    • Κόβουμε κατά μήκος της μακριάς πλευράς το ρολό στη μέση.
    • Τοποθετούμε τα δυο μισά του ρολού με την γέμιση προς τα εμάς και τα πλέκουμε σε κοτσίδα.
    • Πατάμε τις άκρες να κολλήσουν και το βάζουμε στη φόρμα.
    • Σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα.
    • Αφήνουμε για 1 ½ ώρα να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος.
    • Όμοια φτιάχνουμε και τη δεύτερη πλεξούδα τσουρέκι με σοκολάτα.
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ºC στον αέρα και τοποθετούμε τις φόρμες στη μεσαία σχάρα.
    • Ψήνουμε για 30′ περίπου, μέχρι να φουσκώσουν να ροδίσουν και να ξεκολλήσουν από τα τοιχώματα τα αφράτα και φανταστικά τσουρέκια με σοκολάτα.

    Για τη γέμιση με σοκολάτα

    • Βάζουμε σε μπολ το κακάο, την άχνη, τη σοκολάτα και το βούτυρο.
    • Τα ανακατεύουμε καλά να γίνουν πάστα.

    Για το σιρόπι

    • Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μέτρια φωτιά για 2′ και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
    • Όπως βγάζουμε καuτά τα τσουρέκια από το φούρνο, τα περιχύνουμε σιγά σιγά με το χλιαρό σιρόπι.
    • Μόλις αρχίσουν να κρυώνουν, τα ξεφορμάρουμε.
    • Το σιρόπι είναι προαιρετικό, εγώ προτείνω να το βάλετε για πλήρη απόλαυση.
    • Μελετήστε αναλυτικά και όλα τα μυστικά μου για τα πιο αφράτα τσουρέκια εδώ.

    Πηγή: Argiro.gr

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Με μπόλικο πορτοκάλι και κανέλα – Νηστίσιμα σιροπιαστά ροξάκια που λιώνουν στο στόμα

    Τραγανά πασχαλινά κουλουράκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Το μυστικό είναι στο πορτοκάλι

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά