Απέχουμε δύο ημέρες από την έναρξη της Σαρακοστής. Αυτό το σαββατοκύριακο κατα το έθιμο είναι το σαββατοκύριακο που μπορούμε να παραδοθούμε σε όλες τις αρτήσιμες απολαύσεις (κρεατικά, ψαρικά, γαλακτοκ…
Απέχουμε δύο ημέρες από την έναρξη της Σαρακοστής. Αυτό το σαββατοκύριακο κατα το έθιμο είναι το σαββατοκύριακο που μπορούμε να παραδοθούμε σε όλες τις αρτήσιμες απολαύσεις (κρεατικά, ψαρικά, γαλακτοκομικά).
Για αυτό το Σάββατο το Athensmagazine.gr σας προτείνει μία πολή απλή και έυκολη τυρόπιτα αλλά παράλληλα τόσο ακαταμάχητη που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.
Παράλληλα, δοκιμάστε αυτή τη νηστίσιμη τυρόπιτα με 4 υλικά
- 1 συσκευασία [450] γρ. ζύμη κουρού για ταρτάκια και πιτάκια
- 250 γρ. χαλούμι τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 200 γρ. ανθότυρο
- 1 κ.σ. δυόσμο ξερό
- ξύσμα 1/2 λεμονιού
- 1 μεγάλο αυγό ελαφρά χτυπημένο
- αλάτι πιπέρι
Για άλειμμα:
- 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
- σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Για τα τυροπιτάκια:
- Βάζουμε το ανθότυρο σε ένα μεγάλο μπολ και το λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το χαλούμι, το δυόσμο, το ξύσμα λεμονιού και το αυγό και ανακατεύουμε καλά, να ενωθούν όλα τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε τη γέμιση σύμφωνα με τα γούστα μας και ανακατεύουμε ξανά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
- Για το άλειμμα και ψήσιμο: Παίρνουμε ένα-ένα τα δισκάκια ζύμης και τα αλείφουμε τριγύρω με λίγο νερό.
- Βάζουμε από 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση στη μία πλευρά, τα διπλώνουμε να κλείσουν και πιέζουμε τις άκρες τους με ένα πιρούνι για να κλείσουν καλά.
- Αραδιάζουμε τα πιτάκια στο ταψί, τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Τα ψήνουμε για 40′ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.