Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι το πρώτο γλυκό που μας έρχεται στο μυαλό σε περιόδους νηστείας. Ψημένος μόνο με λάδι και γεμάτος αρώματα κατακτάει με το σπαθί του μια εξέχουσα θέση στο τραπέζι μας. Και π…
Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι το πρώτο γλυκό που μας έρχεται στο μυαλό σε περιόδους νηστείας. Ψημένος μόνο με λάδι και γεμάτος αρώματα κατακτάει με το σπαθί του μια εξέχουσα θέση στο τραπέζι μας.
Και ποιός μπορεί να μαγειρέψει καλύτερα τον χαλβά από τη πολίτισσα γιαγιά, με την έντονη γεύση της κανέλας και του πορτοκαλιού που τον χαρακτηρίζουν;
Είστε έτοιμοι για τον πιο νόστιμο χαλβά που φάγατε ποτέ από τα χεράκια της πολίτισσας γιαγιάς; Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα τρία ροφήματα κανέλας που θα γίνουν σύμμαχοι του ανοσοποιητικού σας
Υλικά
- 1/2 κούπας σπορέλαιο
- 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
- 3 κούπες ζάχαρη
- 1 1/2 κούπες χυμό πορτοκαλάδα
- 2 κούπες νερό
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- Ξύσμα 3 πορτοκαλιών
- 1/2 κούπας Tentura
- 1/2 κούπας σταφίδες
- 1/2 κούπας αμύγδαλο
- 1/2 κούπας καρύδι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ μουλιάζουμε τις σταφίδες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το σιμιγδάλι. Αφού ροδίσει ρίχνουμε την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και την ζάχαρη. Σβήνουμε τον μεθυσμένο Σμυρνέικο χαλβά με τις σταφίδες και την tentura. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τον χυμό και το νερό. Αναδεύουμε συνεχώς τον χαλβά μας για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα. Ο μεθυσμένος Σμυρνέικος χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και έχει κάνει «σώμα». Βάζουμε τον χαλβά σε ατομικές φόρμες. Αφού τον ξεφορμάρουμε, τον πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς και κανέλα.