Κεφτεδάκια θαλασσινών με ούζο στο φούρνο! Το μυστικό για αυτή τη συνταγή είναι να μη λιώσουμε τις γαρίδες και σχηματίσουμε έναν πολτό, αλλά ένα χοντροθρυμματισμένο μείγμα όπου θα νιώθουμε τις γαρίδες …
Κεφτεδάκια θαλασσινών με ούζο στο φούρνο! Το μυστικό για αυτή τη συνταγή είναι να μη λιώσουμε τις γαρίδες και σχηματίσουμε έναν πολτό, αλλά ένα χοντροθρυμματισμένο μείγμα όπου θα νιώθουμε τις γαρίδες στο δόντι. Αυτό το πιάτο είναι το απόλυτο μεζεδάκι για τη νηστεία και προετοιμάζεται πολύ γρήγορα. Παράλληλα, δείτε τη συνταγή για φακοκεφτεδάκια με μυρωδικά.
- 600 γρ. γαρίδες μικρές, καθαρισμένες (περίπου 1 κιλό ακαθάριστες), φρέσκες ή κατεψυγμένες
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 2 κουτ. σούπας ούζο
- 1/2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος, κοπανισμένος
- 1/3 κουτ. γλυκού πάπρικα καuτερή
- 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος
- 1 αυγό
- 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ψιλοκόβουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να αναμειχθούν αλλά να μη λιώσουν οι γαρίδες.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα και να μπορούμε να το πλάσουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240°C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, λαδώνουμε καλά τα χέρια μας και πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια των 30 – 40 γρ.
- Τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.