Τώρα που έχεις χρόνο στο σπίτι ήρθε η ώρα να φτιάξεις την πιο λαχταριστή κερασόπιτα με κανέλα που σου προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Μία υπέροχη καλοκαιρινή συνταγή που υπόσχεται να τους “τρελάνει” …
Τώρα που έχεις χρόνο στο σπίτι ήρθε η ώρα να φτιάξεις την πιο λαχταριστή κερασόπιτα με κανέλα που σου προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Μία υπέροχη καλοκαιρινή συνταγή που υπόσχεται να τους “τρελάνει” όλους και να τους γλυκάνει!
Τη συνταγή τη βρήκαμε στο argiro.gr και είναι σίγουρο πως μόλις τη μαγειρέψεις θα σου θυμίσει τις υπέροχες πίτες που έφτιαχνε η γιαγιά σου.
Πρέπει ωστόσο να ρίξεις και μια ματιά στη νηστίσιμη σπιτική μερέντα που φτιάχνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Σου έχουμε εδώ τη συνταγή!
Πάμε να δούμε τα υλικά αλλά και την εκτέλεση της συνταγής:
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 300 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
- 200 γραμ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 μεγάλοι κρόκοι αυγών
- 600 γραμ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
- 800 γραμ. κεράσια χωρίς κουκούτσι
- 1 ξύλο κανέλα
- 2 λεμόνια (χυμός)
- 150 γραμ. ζάχαρη
- 300 γραμ. μαρμελάδα κεράσι
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 150 γραμ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη για την εύκολη κερασόπιτα με μαρμελάδα. Στο μίξερ, στον κάδο με τους κόφτες, ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι. Βάζουμε το μίξερ σε λειτουργία μέχρι το μείγμα να ψιχουλιαστεί, για 1΄. Προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη. Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ζύμη. Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη ή λαδόκολλα και την αφήνουμε να παγώσει για 1 ώρα.
Για τη γέμιση
- Βάζουμε τα κεράσια σε μπολ, τα περιχύνουμε με το λεμόνι, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, προσθέτουμε την κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη μαρμελάδα κεράσι, το κονιάκ και το βούτυρο, σιγοβράζουμε (πάντα σε χαμηλή φωτιά) για 5΄ αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη, να κρυώσει.
- Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση. Απλώνουμε μέσα τα 2/3 της ζύμης. Τη στρώνουμε με τα δάχτυλα στη βάση καθώς και στα τοιχώματα. Απλώνουμε το μείγμα μαρμελάδας στη ζύμη. Σουρώνουμε τα κεράσια από τα υγρά τους και τα στρώνουμε στην τάρτα. Τοποθετούμε την υπόλοιπη ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο. Κόβουμε με ροδάκι λωρίδες κάθετες και τις πλέκουμε στην τάρτα. Ψήνουμε την κερασόπιτα για περίπου 30΄ στους 190 βαθμούς C μέχρι να ροδίσει.
Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:
“Κόλαση” το Monkey Bread κέικ της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Με μαύρη ζάχαρη και καραμέλα κανέλας
Βάλε κανέλα στη νηστίσιμη πίτα με καλαμποκάλευρο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Δείτε και αυτά