Αναζητείτε μια συνταγή, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ιδανικό πρόγευμα; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια πανεύκολη τυρόπιτα, που ετοιμάζεται μέσα σε 10 λεπτά με ελάχιστες κινήσεις.Αν, πά…
Αναζητείτε μια συνταγή, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ιδανικό πρόγευμα; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια πανεύκολη τυρόπιτα, που ετοιμάζεται μέσα σε 10 λεπτά με ελάχιστες κινήσεις.
Αν, πάντως, προτιμάτε μια άλλη συνταγή, σας προτείνουμε ένα αλμυρό κέικ που έχει σαρώσει το διαδίκτυο.
Υλικά
- 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
- 1 αβγό
- 1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]
- 120 ml γάλα
- πιπέρι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
- Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ,
- Aνοίγετε μια τρύπα στη μέση
- Σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.
- Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
- Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά
- Tο ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.
Τυρόπιτα κουρού με αλεύρι ολικής
Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα κουρού με αλεύρι ολικής. Πρόκειται για μια απλή και εύκολη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.
- 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κγ μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κγ αλάτι
- 120 γρ φρέσκο βούτυρο αγελάδος λιωμένο
- 120 ml ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό κλασικό πλήρες
- Σουσάμι για γαρνίρισμα
- Βρώμη για γαρνίρισμα
- ηλιόσποροι για γαρνίρισμα
- 1 αυγό για επάλειψη
- 400 γρ φέτα
- 2 αυγά
- 100 γρ γραβιέρα τριμμένη
- 1/2 κγ πιπέρι
- 90 ml φρέσκο γάλα πλήρες
- Σε ένα μπολ ενώνω το λιωμένο βούτυρο με το ελαιόλαδο και το αλάτι.
- Προσθέτω το αυγό και το γιαούρτι ενσωματώνοντας τα στο μείγμα.
- Τέλος ρίχνω σταδιακά τα άλευρα με το μπείκιν πάουντερ, ζυμώνω καλά.
- Βάζω τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά να αφρατέψουν.
- Θρυμματίζω μέσα τους τη φέτα, προσθέτω την τριμμένη γραβιέρα, το πιπέρι και το γάλα ανακατεύοντας καλά.
- Χωρίζω το φύλλο στα δύο και ανοίγω με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια το ένα μέρος.
- Αλείφω ένα ταψί 30 x 27 εκ με βούτυρο και μεταφέρω σε αυτό το φύλλο.
- Απλώνω πάνω του τη γέμιση και ισιώνω την επιφάνεια με τη ράχη του κουταλιού.
- Ανοίγω το δεύτερο φύλλο, το βάζω από πάνω και πιέζω τις άκρες να κολλήσουν καλά.
- Χτυπάω το αυγό με 1 ΚΣ νερό, αλείφω με αυτό το φύλλο και πασπαλίζω με σουσάμι, βρόμη και ηλιόσπορο.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις
Πηγή: cookpad.com
Δείτε και αυτά