Κέικ: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πεντανόστιμη συνταγή για κέικ σοκολάτας με μηλα για να γλείφουν τα δάχτυλά τους μικροί και μεγάλοι.
Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε…
Κέικ: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πεντανόστιμη συνταγή για κέικ σοκολάτας με μηλα για να γλείφουν τα δάχτυλά τους μικροί και μεγάλοι.
Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη λαχταριστή συνταγή για υγρό κέικ σοκολάτας με άχνη ζάχαρη έτοιμο στο τσακ μπαμ.
- 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- ½ φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
- 2 βανιλίες
- 2 φλιτζάνια αλεύρι κόκκινη φαρίνα
- 2 μήλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 50 σοκολάτα σταγόνες ή τρούφα οτι έχετε
Κέικ: Εκτέλεση
- καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια
- ρίχνουμε την κανέλα κι ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι και το γιαούρτι και προσθέτουμε στο τέλος τα μήλα και την σοκολάτα.
- ψηνουμε για 40-45 περιπου λεπτα στους 180 β
- πασπαλίζουμε με άχνη
Θα ξετρελαθείτε! Κέικ με κομματάκια σοκολάτας σαν μπισκότο!
Κέικ: Σε ποιον δεν αρέσουν τα “cookies” μαζί με ένα ποτήρι γάλα; Μία εύκολη συνταγή για ένα μεγάλο “cookie-cake” που είναι ακόμη καλύτερο την άλλη μέρα (αν περισσέψει)! PEANUT BUTTER CHOCOLATE CHIP COOKIE CAKE.
Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για κέικ σοκολάτας με φουντούκια και σοκολατένιο γλάσο.
- (cookie κέικ με φυστικο – βούτυρο και σταγόνες σοκολάτας) 85 γρ. βούτυρο,
- 1/4 φλυτζ. φυστικο-βούτυρο,
- 1 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
- 1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ,
- 1/4 κ. γλ. αλάτι.
- 3/4 φλυτζ. ακατέργαστη ξανθιά ζάχαρη,
- 1 κ. γλ. εσανς βανίλια,
- 1 μεγάλο αυγό,
- 1 1/4 φλυτζ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος.
Κέικ: Εκτέλεση
- προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου,
- ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, αλάτι και μπέικιν πάουντερ και τα βάζουμε στην άκρη,
- χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν το βούτυρο, βανίλια, φυστικο -βούτυρο και ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα στο μίξερ,
- ανεβάζουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το αυγό ανακατεύοντας για ένα λεπτό,
- ρίχνουμε το μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε στη χαμηλή ταχύτητα μόνο έως να ενωθούν,
- στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες, ανακατεύοντας απαλά και βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες,
- ψήνουμε για 18 λεπτά περίπου να πάρει χρυσό χρώμα και να είναι το κέντρο μαλακό.
- είναι δύσκολο να μετρηθεί η ποσότητα του φυστικο-βουτύρου σε ποτήρι… χρησιμοποιήστε 1 κουταλιά της σούπας πάρα πολύ γεμάτη!
- μετρήστε τη ζάχαρη, και χτυπήστε την στο μπλέντερ να γίνει πιο ψιλή και μετά χρησιμοποιήστε την,
- αντί για σταγόνες σοκολάτας… κόψτε κομματάκια διάφορες σοκολάτες ή σοκολατάκια με διάφορες γεύσεις που σας περίσσεψαν.
Πηγή: daddy-cool.gr
Δείτε και αυτά