Συνταγή όνειρο: Νηστίσιμα αφράτα τυροπιτάκια κουρού


    Αφράτα νηστίσιμα τυροπιτάκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Απολαύστε τα ζεστά με μια σαλάτα ή σαν σνακ όλες τις ώρες.ΥλικάΓια το τελείωμαΓια τη γέμισηΕκτέλεσηΓια τα τυροπιτάκιαΓια τη γέμιση


    Αφράτα νηστίσιμα τυροπιτάκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Απολαύστε τα ζεστά με μια σαλάτα ή σαν σνακ όλες τις ώρες.


    Συνταγή για νηστίσιμα τυροπιτάκια

    Υλικά

    • 1/2 φλ. ηλιέλαιο
    • 1/2 φλ. χλιαρό νερό
    • 1 κ.γ. ξύδι
    • 2 πρέζα/ες ζάχαρη
    • 2 πρέζα/ες αλάτι
    • 1/2 κ.γ. μαγιά στιγμής
    • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

    Για το τελείωμα

    • 100 γρ. σουσάμι

    Για τη γέμιση

    • 100 γρ. φυτικό λευκό τυρί
    • 100 γρ. φυτικό κίτρινο τυρί
    • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
    • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
    • Λίγο πιπέρι

    Εκτέλεση

    Για τα τυροπιτάκια

    • Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι και τη μαγιά.
    • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
    • Προσθέτουμε τα 150 γραμ. αλεύρι (τα 3/4 δηλαδή του αλευριού) και τα ανακατεύουμε στα υγρά υλικά.
    • Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε λίγο μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή κι εύπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια.
    • Πλάθουμε σε μακρύ ρόλο και την χωρίζουμε σε 12 κομμάτια. Εναλλακτικά, ζυγίζουμε 12 κομμάτια ζύμης των 35 γραμ.
    • Πλάθουμε ομοιόμορφες μπάλες ζύμης.
    • Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι ζύμης στα χέρια μας και το πατάμε ανάμεσα στις παλάμες.
    • Γεμίζουμε με λίγη γέμιση νηστίσιμων τυριών και κλείνουμε το τυροπιτάκι, τσιμπώντας τις ενώσεις να σφραγιστούν μέσα τα τυριά.
    • Βουτάμε ανάποδα τα τυροπιτάκια μέσα σε λίγο νερό και αμέσως το βουτάμε σε ένα μπολ με σουσάμι.
    • Βάζουμε τα νηστίσιμα τυροπιτάκια, με την ένωση προς τα κάτω να ακουμπάει στο ταψί, σε ένα ταψί αντικολλητικό ή
    • στρωμένο με με αντικολλητικό χαρτί.
    • Τα τοποθετούμε αραιά μεταξύ τους.
    • Ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
    • Αφήνουμε να σταθούν για 10’.
    • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, σε χαμηλή θερμοκρασία στους 170°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν ελαφρά.
    • Απολαύστε τα ζεστά με σαλάτα εποχής.

    Για τη γέμιση

    • Ανακατεύουμε τα φυτικά τυριά σε ένα μπολ με ένα κουτάλι.
    • Προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο, λίγο πιπέρι και πάπρικα γλυκιά.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά