Άκης Πετρετζίκης: Ψητό χοιρινό μπούτι με λαχανάκια Βρυξελλών


    Υλικά: Για το χοιρινό5 σκ. σκόρδο2 κ.σ. ελαιόλαδο2 κ.σ. μηλόξιδοχυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι2 κ.σ. μείγμα 5 spices1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη1 κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη1/2 κ.γ. κύμινο1 κ.γ. ζάχαρη κρ…


    Υλικά: Για το χοιρινό
    5 σκ. σκόρδο
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    2 κ.σ. μηλόξιδο
    χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
    2 κ.σ. μείγμα 5 spices
    1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
    1 κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη
    1/2 κ.γ. κύμινο
    1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
    1 1/2 κ.γ. αλάτι
    1 κ.γ. πιπέρι
    2 κρεμμύδια
    2,5 κιλά χοιρινό μπούτι, χωρίς κόκαλο
    150 γρ. νερό
    100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

    Για τα λαχανάκια Βρυξελλών
    1 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών
    αλάτι
    6 φέτες μπέικον
    πιπέρι
    200 γρ. κάστανα, βρασμένα
    50 γρ. ελαιόλαδο
    2 κ.σ. φύλλα θυμαριού

    Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά