Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει την πιο νόστιμη συνταγή για αφράτη και σιροπιαστή καρυδόπιτα. Σαν αυτή που φτιάχνουν η γιαγιά μας και σερβίρουν στους καλεσμένους τους. Κάθε μπουκιά πρόκειται να σας ξετρελάνει.Δείτε επίσης: Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας – Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει την πιο νόστιμη συνταγή για αφράτη και σιροπιαστή καρυδόπιτα. Σαν αυτή που φτιάχνουν η γιαγιά μας και σερβίρουν στους καλεσμένους τους. Κάθε μπουκιά πρόκειται να σας ξετρελάνει.
Πως να φτιάξετε την Καρυδόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Υλικά
- 1½ φλ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1/4 φλ. αλεύρι μαλακό
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
- 3 κ.γ. κακάο
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα/ες αλάτι
- 6 αυγά
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 ποτήρι καρυδόψυχα
- 1/4 φλ. σπορέλαιο
Δείτε επίσης: Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας – Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι
Για το σιρόπι
- 2 φλ. ζάχαρη
- 1/2 λεμόνι
- 1/3 φλ. κονιάκ
- 3 φλ. νερό
Εκτέλεση
- Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν καλά.
- Ανακατεύουμε το μαλακό αλεύρι με το σιμιγδάλι, το baking powder, το αλάτι, τις βανίλιες και το κακάο με ένα κουτάλι.
- Αλέθουμε σε μπλέντερ τα καρύδια.
- Ρίχνουμε απαλά τα στερεά υλικά στα αυγά και τα διπλώνουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα.
- Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια και το σπορέλαιο.
- Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 40′ περίπου.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
Για το σιρόπι
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 4-5 λεπτά και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
- Κόβουμε την κρύα μελαχροινή και σιροπιάζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβιρουμε.
- Στη συνέχεια τη σερβίρουμε.