Τα μυστικά για την πιο σιροπιαστή και αφράτη καρυδόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου


    Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει την πιο νόστιμη συνταγή για αφράτη και σιροπιαστή καρυδόπιτα. Σαν αυτή που φτιάχνουν η γιαγιά μας και σερβίρουν στους καλεσμένους τους. Κάθε μπουκιά πρόκειται να σας ξετρελάνει.Δείτε επίσης: Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας – Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι


    Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει την πιο νόστιμη συνταγή για αφράτη και σιροπιαστή καρυδόπιτα. Σαν αυτή που φτιάχνουν η γιαγιά μας και σερβίρουν στους καλεσμένους τους. Κάθε μπουκιά πρόκειται να σας ξετρελάνει.

    Πως να φτιάξετε την Καρυδόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Υλικά

    • 1½ φλ. σιμιγδάλι ψιλό
    • 1/4 φλ. αλεύρι μαλακό
    • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    • 1 κ.γ. κανέλα
    • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
    • 3 κ.γ. κακάο
    • 2 βανίλιες
    • 1 πρέζα/ες αλάτι
    • 6 αυγά
    • 1 φλ. ζάχαρη
    • 1 ποτήρι καρυδόψυχα
    • 1/4 φλ. σπορέλαιο

    Δείτε επίσης: Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας – Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι

    Για το σιρόπι

    • 2 φλ. ζάχαρη
    • 1/2 λεμόνι
    • 1/3 φλ. κονιάκ
    • 3 φλ. νερό

    Εκτέλεση

    • Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν καλά.
    • Ανακατεύουμε το μαλακό αλεύρι με το σιμιγδάλι, το baking powder, το αλάτι, τις βανίλιες και το κακάο με ένα κουτάλι.
    • Αλέθουμε σε μπλέντερ τα καρύδια.
    • Ρίχνουμε απαλά τα στερεά υλικά στα αυγά και τα διπλώνουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα.
    • Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια και το σπορέλαιο.
    • Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 40′ περίπου.
    • Αφήνουμε να κρυώσει.

    Για το σιρόπι

    • Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 4-5 λεπτά και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
    • Κόβουμε την κρύα μελαχροινή και σιροπιάζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι.
    • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβιρουμε.
    • Στη συνέχεια τη σερβίρουμε.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά