Τι πιο υγιεινό από το πρασόρυζο το οποίο μπορείται να το κάνετε κοκκινιστό στην κατσαρόλα με μία απίστευτα εύκολη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου; Τα παρακάτω λαχανικά θα δώσουν έξτρα γεύση και νοστιμιά στο πιάτο σας.Δείτε επίσης: Γιαουρτόπιτα σαν κέικ στο πι και φι της Αργυρώς ΜπαρμπαρίγουΓια το πρασόρυζο κοκκινιστό
Τι πιο υγιεινό από το πρασόρυζο το οποίο μπορείται να το κάνετε κοκκινιστό στην κατσαρόλα με μία απίστευτα εύκολη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου; Τα παρακάτω λαχανικά θα δώσουν έξτρα γεύση και νοστιμιά στο πιάτο σας.
Δείτε επίσης: Γιαουρτόπιτα σαν κέικ στο πι και φι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Υλικά
Για το πρασόρυζο κοκκινιστό
- 1 kg πράσα μικρά καθαρισμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φλ. ρύζι καρολίνα πλυμένο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα τρυφερά πράσα σε κομμάτια 3 εκ.
- Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με μία κούπα νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τελείως τα υγρά, να μισομαλακώσουν τα πράσα και να στεγνώσουν.
- Προσθέτουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή σκορδόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν το άρωμά τους.
- Ρίχνουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε για 1 λεπτό με ξύλινη κουτάλα στη βάση του σκεύους, να ψηθεί.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να γυαλίσει στο λάδι για 1 λεπτό.
- Συμπληρώνουμε 5 κούπες ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών, τη γλυκιά πάπρικα, λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 16-18 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα, με προσοχή όμως, για να μη λιώσουν τα πράσα. Το ρύζι πρέπει να είναι ζουμερό όταν σβήσουμε την εστία.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με στεγνή πετσέτα και καπάκι και αφήνουμε το κοκκινιστό πρασόρυζο για 5 λεπτά να τραβήξει την υγρασία του.
- Το σερβίρουμε όσο είναι ζουμερό το πιλάφι γαρνίροντας με λίγο άνηθο ή μαϊντανό.