Συνταγή: Αν μου το έλεγαν και δεν το δοκίμαζα μόνη μου δε θα το πίστευα! Το φιλέτο του κοτόπουλου για να γίνει μαλακό , ζουμερό και γευστικό πρέπει να μαριναριστεί με γιαούρτι.Δείτε επίσης: Ξεχάστε το…
Συνταγή: Αν μου το έλεγαν και δεν το δοκίμαζα μόνη μου δε θα το πίστευα! Το φιλέτο του κοτόπουλου για να γίνει μαλακό , ζουμερό και γευστικό πρέπει να μαριναριστεί με γιαούρτι.
Υλικά
- 2 φιλεταρισμένα , μεγάλα στήθη από κοτόπουλο (περίπου 700 γρ.) κομμένα στα δύο
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- Αλάτι , πιπέρι και μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο και πουλερικά
(εναλλακτικά χρησιμοποιούμε κάρυ , πάπρικα και σκόρδο σε σκόνη) - Ελάχιστο λάδι για το σκεύος που θα το ψήσουμε
Δείτε επίσης: Ξεχάστε το κινέζικο απ’ έξω – Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε το καλύτερο κοτόπουλο με μέλι εντελώς μόνοι σας
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος στα δύο , σε πιο λεπτές φέτες . Το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με αρκετή ποσότητα από το μίγμα μπαχαρικών . Σε ένα μπωλ βάζουμε το γιαούρτι και μια γενναία ποσότητα από το ίδιο μίγμα μπαχαρικών. Τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και “βυθίζουμε” μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σκεπάζουμε το μπωλ και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον , ακόμα και για μια νύχτα!
Λαδώνουμε πολύ ελαφρά το σχαροτήγανο και το βάζουμε στη φωτιά να κάψει . Τοποθετούμε πάνω τα μαριναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου και αφού “αρπάξουν” κι από τις δύο πλευρές , χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και τα γυρίζουμε με λαβίδα . Επαναλαμβάνουμε το γύρισμα λίγες φορές ακόμα και ψήνουμε το κοτόπουλο με προσοχή ώστε να έχει ψηθεί ομοιόμορφα για 20 λεπτά περίπου . Είναι έτοιμο όταν έχει ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.
Το συνοδεύουμε με λαχανικά στον ατμό ή φρέσκια σαλάτα εποχής ή με ψητές πατάτες ή πατατοσαλάτα…Πρόκειται για ένα εξαιρετικό και διαιτητικό , απολαυστικό πιάτο!