Πεντανόστιμο: Εύκολο μπισκοτογλυκό με καραμέλα


    Το πιο εύκολο μπισκοτογλυκό με καραμέλα για όποτε τραβάει η όρεξή σας ένα γλυκάκι.

    ΥλικάΤα μπισκοτογλυκά δε θα βαρεθώ να το λέω ότι είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά. Κι επειδή προσωπικά, δεν έχω μεγάλη εμπειρία στη ζαχαροπλαστική, είναι από τα λίγα γλυκά που πετυχαίνω βρέχει χιονίσει. Θα σας παρουσιάσω λοιπόν το αγαπημένο μου καραμελένιο μπισκοτόγλυκο από τους εξίσου αγαπημένους μ…


    Το πιο εύκολο μπισκοτογλυκό με καραμέλα για όποτε τραβάει η όρεξή σας ένα γλυκάκι.

    Συνταγή για καραμελένιο μπισκοτόγλυκο με μόλις 5 υλικά από τους αγαπημένους μας Foodaholics

    Υλικά

    • 400 ml κρέμα γάλακτος
    • 600 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
    • 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ

    Τα μπισκοτογλυκά δε θα βαρεθώ να το λέω ότι είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά. Κι επειδή προσωπικά, δεν έχω μεγάλη εμπειρία στη ζαχαροπλαστική, είναι από τα λίγα γλυκά που πετυχαίνω βρέχει χιονίσει. Θα σας παρουσιάσω λοιπόν το αγαπημένο μου καραμελένιο μπισκοτόγλυκο από τους εξίσου αγαπημένους μου Foodaholics!

    Δείτε επίσης: «Παραδεισένια» απόλαυση: Γλυκό ψυγείου με καραμέλα και μπισκότα από άλλο πλανήτη

    Εκτέλεση

    Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί. Ενσωματώνουμε το γιαούρτι, το καραμελωμένο ζαχαρούχο και λίγο αλάτι. Σε ταψί 35×23 εκατοστών κάνουμε μία στρώση από μπισκότα. Απλώνουμε το 1/4 της κρέμας και καλύπτουμε με μπισκότα.

    Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι από κρέμα. Προαιρετικά βάζουμε μερικές κουταλιές από καραμελωμένο ζαχαρούχο και ανακατεύουμε για να γίνει σχέδιο. Αφήνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.

    Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά