Εάν ψάχνετε για υγιεινά γλυκά τότε σας έχουμε την ιδανική συνταγή. Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα αφράτο και λαχταριστό κέικ μήλου με λάδι και πορτοκάλι.Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Νηστίσιμα ροξάκια με πορτοκάλι – Μία γλυκιά απόλαυση και όχι μόνο!Υλικά:Εκτέλεση:
Εάν ψάχνετε για υγιεινά γλυκά τότε σας έχουμε την ιδανική συνταγή. Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα αφράτο και λαχταριστό κέικ μήλου με λάδι και πορτοκάλι.
Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Νηστίσιμα ροξάκια με πορτοκάλι – Μία γλυκιά απόλαυση και όχι μόνο!
Υλικά:
- 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ολικής άλεσης)
- 1 φλ. ζάχαρη καστανή
- 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο και 1/4 φλ. νερό
- 1 φλ. σταφίδες
- 1/2 φλ. ψιλοκομμένα καρύδια
- 1 μήλο τριμμένο και 2 μήλα σε κύβους
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ ή λικέρ
- 2 κ.γλ. κανέλα (κοφτά)
- 1 κ.γλ. γαρύφαλο
- 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
Οδηγίες για το αφράτο κέικ μήλου
Εκτέλεση:
- Δουλεύετε τα υλικά με το χέρι, χωρίς να χρησιμοποιείτε μίξερ.
- Σ ένα μπολ προσθέτετε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη σόδα και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη,
- Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
- Συνεχίζετε προσθέτοντας τα μήλα, τις σταφίδες και τα καρύδια. Ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε το μίγμα σε μία λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 50 λεπτά.