«Μυθικά» αυγά: Η συνταγή με το σκορδάτο γιαούρτι που απογειώνει το αποτέλεσμα


    Τσιλμπίρ αυγά με γιαούρτι και πικάντικη σάλτσα. Συνταγή που έφεραν οι Καππαδόκες από τα βάθη της ανατολικής Μικράς Ασίας, την Καππαδοκία, μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για αυγά στο τηγάνι με ζαμπόν, ντομάτες και κρεμμύδια.Προετοιμάζονται γρήγορα και η γεύση τους είναι απλά εξάρτηση. Το γιαούρτι είναι υλικό πρώτης ανάγκης για κάθε γυναίκα που σέβεται τη σιλουέτ…

    ...�όσμο ή άνηθο 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά Λίγο μπούκοβο 50 γρ. βούτυρο 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι 1 πράσινη πιπεριά τσίλι Ψωμί για το σερβίρισμα Για τα αυγά ποσέ με γιαούρτι Çılbır, ξεκινάμε με την προετοιμασία του γιαουρτιού. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τριμμένο σκόρδο και λίγο...

    Τσιλμπίρ αυγά με γιαούρτι και πικάντικη σάλτσα. Συνταγή που έφεραν οι Καππαδόκες από τα βάθη της ανατολικής Μικράς Ασίας, την Καππαδοκία, μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για αυγά στο τηγάνι με ζαμπόν, ντομάτες και κρεμμύδια.

    Προετοιμάζονται γρήγορα και η γεύση τους είναι απλά εξάρτηση.

    • 2 αυγά
    • 1 κ.γ. ξίδι
    • 150 γρ. γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
    • 1 σκελ. σκόρδο
    • Λίγο δυόσμο ή άνηθο
    • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
    • Λίγο μπούκοβο
    • 50 γρ. βούτυρο
    • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
    • 1 πράσινη πιπεριά τσίλι
    • Ψωμί για το σερβίρισμα

    «Μυθικά» αυγά: Η συνταγή με το σκορδάτο γιαούρτι που απογειώνει το αποτέλεσμα

    • Για τα αυγά ποσέ με γιαούρτι Çılbır, ξεκινάμε με την προετοιμασία του γιαουρτιού.
    • Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τριμμένο σκόρδο και λίγο αλάτι.
    • Προσθέτουμε λίγο άνηθο.
    • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε μικρό τηγάνι προσθέτουμε τις πιπεριές ολόκληρες.
    • Μόλις αφρίσει το βούτυρο, προσθέτουμε την πάπρικα και το μπούκοβο.
    • Αποσύρουμε από την φωτιά κι αφήνουμε στην άκρη.
    • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό (5-6 εκατοστά νερό).
    • Αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού και χαμηλώνουμε την φωτιά ίσα που να σιγοβράζει το νερό.
    • Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το ξύδι.
    • Ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα αυγά προσεκτικά.
    • Σε πολύ χαμηλή φωτιά, αφήνουμε για 2 ½ με 3’ μέχρι να ασπρίσει το ασπράδι του αυγού ολόγυρα.

    Ληγμένο γιαούρτι: 3 περιπτώσεις που μπορείτε να το αξιοποιήσετε έξυπνα – Στην 2η δεν σας πάει το μυαλό με τίποτα

    Το γιαούρτι είναι υλικό πρώτης ανάγκης για κάθε γυναίκα που σέβεται τη σιλουέτα της! Πολλές φορές τυχαίνει να λήξει. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να το πετάξετε ποτέ ξανά. Δείτε πόσα χρήσιμα πράγματα μπορείτε να κάνετε με αυτό. Με την ευκαιρία, δείτε πως το γιαούρτι βοηθά στην καθαριότητα της τουαλέτας σας.

    • Στην επιδερμίδα σας

    Το γιαούρτι κάνει πολύ καλό στην επιδερμίδα είτε όταν το τρώτε είτε όταν το χρησιμοποιείτε σαν κρέμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το βάλετε για μερικά δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων και έπειτα να το απλώσετε στο πρόσωπό σας. Αφήστε το για 20 λεπτά να στεγνώσει κι έπειτα ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Αυτό θα καθαρίσει βαθιά και θα σφίξει τους πόρους σας. Όσοι από εσάς έχετε προβλήματα ακμής μπορείτε να ανακατέψετε 2 κ.σ. γιαούρτι με λίγη βρώμη και χυμό από λάιμ και να απλώσετε το μείγμα στο πρόσωπό σας. Θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ληγμένο γιαούρτι αν έχετε καεί από τον ήλιο στην παραλία. Τέλος, είναι ο πιο τέλειος αφρός ξυρίσματος για τα πόδια των γυναικών.

    Ληγμένο γιαούρτι: 3 περιπτώσεις που μπορείτε να το αξιοποιήσετε έξυπνα - Στην 2η δεν σας πάει το μυαλό με τίποτα

    • Στον κήπο σας

    Ένας φανταστικός τρόπος για να ποτίζετε τα λουλούδια, τα φρούτα και τα λαχανικά σας είναι να αναμίξετε ίση ποσότητα νερού και ίση ποσότητα γιαουρτιού και να τα ποτίσετε με το μείγμα. Με αυτόν τον τρόπο τα φρούτα και τα λαχανικά σας γίνονται πολύ πιο νόστιμα και τα λουλούδια σας πιο ζωντανά.

    • Στα κατοικίδιά σας

    Ένας άλλος τρόπος χρήσης του ληγμένου γιαουρτιού είναι να ταΐσετε με αυτό τα κατοικίδιά σας. Οι κτηνίατροι προτείνουν να δίνετε στα σκυλάκια και τα γατάκια σας ληγμένο γιαούρτι 1-2 φορές το μήνα καθώς τους κάνει πολύ καλό. Το βακτήριο που περιέχεται σε αυτό βοηθάει πολύ στο πεπτικό τους σύστημα. Δώστε ένα 1/4 φλ. γιαούρτι κάθε 15 μέρες. Το ζώο σας (και το πεπτικό του σύστημα) θα σας ευγνωμονούν.

    Τέλος αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως το γιαούρτι αν δεν έχει ανοιχτεί δεν λήγει την ημερομηνία που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία. Μπορείτε να το φάτε και μια και δύο εβδομάδες μετά την ημερομηνία λήξης αρκεί να μην μυρίζει και να μην έχει πιάσει μούχλα.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά