Η συνταγή που θα σε ζεστάνει: Τραχανάς με φέτα στο πι και φι!


    Όταν η θερμοκρασία πέφτει και το κρύο γίνεται αισθητό, δεν υπάρχει τίποτα πιο παρηγορητικό από ένα αχνιστό πιάτο τραχανά. Αυτή η παραδοσιακή ελληνική σούπα, με τη μοναδική της γεύση και την πλούσια υφή, είναι το απόλυτο comfort food που θυμίζει σπίτι, ζεστασιά και παιδικές αναμνήσεις. Σήμερα, σου δείχνουμε πώς να φτιάξεις τραχανά με φέτα στο πι και φι! Μια γρήγορη, θρεπτική και λαχταριστή συνταγή …


    Όταν η θερμοκρασία πέφτει και το κρύο γίνεται αισθητό, δεν υπάρχει τίποτα πιο παρηγορητικό από ένα αχνιστό πιάτο τραχανά. Αυτή η παραδοσιακή ελληνική σούπα, με τη μοναδική της γεύση και την πλούσια υφή, είναι το απόλυτο comfort food που θυμίζει σπίτι, ζεστασιά και παιδικές αναμνήσεις. Σήμερα, σου δείχνουμε πώς να φτιάξεις τραχανά με φέτα στο πι και φι!

    Μια γρήγορη, θρεπτική και λαχταριστή συνταγή που θα σε κρατήσει χορτάτο και ζεστό τις κρύες μέρες του χειμώνα. Ετοιμάσου να γεμίσεις την κουζίνα σου με αρώματα παράδοσης και νοστιμιάς!

    Τα υλικά που θα χρειαστείς για τον τραχανά με φέτα

    • 2 – 1/2 φλ. νερό ή γάλα
    • 1/2 φλ. τραχανά ξινό
    • 25 γρ. βούτυρο
    • 50 γρ. φέτα
    • Λίγο μπούκοβο
    • Λίγο αλάτι
    • 1 μικρό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • Λίγες σταγόνες ξύδι

    Εκτέλεση

    Όταν η θερμοκρασία πέφτει και το κρύο γίνεται αισθητό, δεν υπάρχει τίποτα πιο παρηγορητικό από ένα αχνιστό πιάτο τραχανά. Αυτή η παραδοσιακή ελληνική σούπα, με τη μοναδική της γεύση και την πλούσια υφή, είναι το απόλυτο comfort food που θυμίζει σπίτι, ζεστασιά και παιδικές αναμνήσεις. Σήμερα, σου δείχνουμε πώς να φτιάξεις τραχανά με φέτα στο πι και φι!

    Μια γρήγορη, θρεπτική και λαχταριστή συνταγή που θα σε κρατήσει χορτάτο και ζεστό τις κρύες μέρες του χειμώνα. Ετοιμάσου να γεμίσεις την κουζίνα σου με αρώματα παράδοσης και νοστιμιάς!

    Τα υλικά που θα χρειαστείς για τον τραχανά με φέτα

    • 2 – 1/2 φλ. νερό ή γάλα
    • 1/2 φλ. τραχανά ξινό
    • 25 γρ. βούτυρο
    • 50 γρ. φέτα
    • Λίγο μπούκοβο
    • Λίγο αλάτι
    • 1 μικρό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • Λίγες σταγόνες ξύδι

    Εκτέλεση

    Δείτε επίσης: Χαμός με τον χαλβά Dubai chocolate που διαφήμισε η Χριστίνα Μπόμπα – Σε ποιο σούπερ μάρκετ θα το βρεις

    1. Τότε προσθέτουμε την φέτα σε τρίμματα κι αποσύρουμε από την φωτιά.
    2. Πασπαλίζουμε με μπούκοβο και λίγο αλάτι. Αν η φέτα είναι αλμυρή δεν χρειάζεται αλάτι.
    3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι για 7′-8′, σε μέτρια φωτιά.
    4. Σβήνουμε με το ξύδι.
    5. Ρίχνουμε καuτή την τηγάνιση μέσα στον τραχανά κι ανακατεύουμε.
    6. Δεν είναι σούπα. Βγαίνει πηχτός ο λευκός τραχανάς και σερβίρεται αμέσως για να μη στεγνώσει.
    7. Σερβίρεται σε μπολ και αν θέλουμε πασπαλίζουμε λίγο μπούκοβο σε κάθε πιάτο.

    Ευχαριστούμε το Argiro.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά