Τυρόπιτα για όσους βαριούνται: Εύκολη χωρίς φύλλο, με γιαούρτι και φέτα


Η τυρόπιτα είναι η αγαπημένη πίτα της ελληνικής οικογένειας, πρωταγωνίστρια των σχολικών σνακ και καθημερινό έδεσμα για μικρούς μεγάλους που δεν αφήνουν ούτε μπουκιά στο ταψί.
Η αγαπημένη τυρόπιτα σπ…


Η τυρόπιτα είναι η αγαπημένη πίτα της ελληνικής οικογένειας, πρωταγωνίστρια των σχολικών σνακ και καθημερινό έδεσμα για μικρούς μεγάλους που δεν αφήνουν ούτε μπουκιά στο ταψί.

Η αγαπημένη τυρόπιτα σπάει τη μύτη όταν ψήνεται και φυσικά καταναλώνεται σε χρόνο μηδέν. Πόσοι από εσάς ξέρετε όμως να τη φτιάχνετε και μάλιστα χωρίς να παιδευτείτε αυτή τη συνταγή;

Τα υλικά της τυρόπιτας

  • 200γρ γιαούρτι στραγγιστό (1 κεσεδάκι)
  • 140γρ αλεύρι (1/2 κούπα), για όλες τις χρήσεις
  • 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 170γρ. λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 400γρ. φέτα
  • 200γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (προτείνουμε γραβιέρα ή ρεγκάτο)
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι

Τυρόπιτα της τεμπέλας

Εκτέλεση

  • Όση ώρα ετοιμάζουμε το μείγμα, έχουμε ανάψει όλο το φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 200 βαθμούς.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα (αβγοδάρτη).
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά και τη μαργαρίνη.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι αρχικά, και στη συνέχεια με το σύρμα μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
  • Στη συνέχεια βάζουμε το κίτρινο τυρί και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και αυτό.
  • Προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε με κάποιο κουτάλι προσεκτικά.
  • Δε θέλουμε να τη διαλύσουμε σε μικροσκοπικά κομματάκια, γι’ αυτό “διπλώνουμε” τη φέτα μέσα στο μείγμα, όπως θα κάναμε με μια μαρέγκα.
  • Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
  • Σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος (21 χ 18 εκ. ή αντίστοιχου εμβαδού), αλείφουμε λίγη μαργαρίνη, και ρίχνουμε το μείγμα μας.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσει, περίπου για 45′
  • Ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι αν έχει ψηθεί
  • Βάζουμε το μαχαίρι μέσα στην πίτα και αν βγει καθαρό, χωρίς να κολλά επάνω του το μείγμα, είναι έτοιμη.

Tips:

  1. Στη συγκεκριμένη δεν προσθέτουμε αλάτι, καθώς η φέτα είναι αρκετά αλμυρή, το ίδιο και η γραβιέρα.
    2. Σερβίρεται και ως πρωινό (θερμοκρασία δωματίου ή ζεστή).

Δοκιμάστε επίσης και τη τυρόπιτα της μαμάς. Αφράτη και χωρίς φύλλο!

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά